Cu Diana Calotă în lot. ROMÂNIA A CÂŞTIGAT ÎN SPANIA Jucătoarele echipei naţionale de volei feminin s-au răzbunat după înfrângerea cu Bosnia

Mihai ROŞOIU
0 0

Naţionala feminină a României şi-a recuperat punctele pierdute pe teren propriu în faţa Bosniei chiar în fieful formaţiei considerate a fi cea mai valoroasă din grupă: Spania! Şocul produs la echipă prin schimbarea antrenoarei Mădălina Angelescu, cu o zi înaintea disputei de la Guadalajara, a dat roade. ‘Tricolorele” au dominat autoritar disputa şi s-au impus în faţa ibericelor în minimum de seturi: 3-0!
MULT MAI CONSTANTE
Româncele au început cu multă ambiţie disputa şi s-au instalat la conducere. Au fost în permanenţă în faţă în primul set, pe care şi l-au adjudecat la 21. Spania a resimţit din plin debutul. În setul doi, România s-a distanţat la 7-1! Numai că au intervenit momente de relaxare şi Spania a egalat la jumătatea setului. Pe final însă, tot româncele au jucat mai exact, au punctat în momentele importante şi şi-au trecut în cont şi al doilea set, 25-23.
Spania, care câştigase prima partidă în Letonia, 3-0, nu se regăsea. Helia Gonzales şi Milagros Collar, principalele „guri de tun” ale gazdelor, au fost de multe ori blocate de o echipă a României care s-a apărat exact şi a luptat pentru orice minge.
Antrenorul Nikolai Ivanov s-a bazat şi pe jucătoarele tinere, în teren aflându-se pe rând Ariana Pîrv, Andreea Petra, Rox-ana Iancu sau Adelina Ungureanu. Setul trei a fost la fel de disputat ca şi al doilea, dar tot româncele au fost cele care s-au distanţat la trei-patru lungimi. Au pus capăt partidei la 25-22, reuşind o victorie uriaşă, care le sporesc şansele de a merge la turneul final european de anul viitor.
S-A ACCIDENTAT PETRA
În setul trei, la scorul de 8-7 pentru România, tânăra Andreea Petra a alergat după o minge, dar a alunecat şi s-a accidentat. Pe reluare s-a putut observa cum glezna dreapta a jucătoarei s-a răsucit. Jucătoarea de la Agroland Timişoara a fost scoasă pe braţe de pe teren, primind îngrijiri medicale. La final, toată echipa sa dus în jurul său, sărbătorind succesul împreună.
BOSNIA E PRIMA
Marea surpriză din prima etapă, Bosnia-Herţegovina a trecut sâmbătă şi de Letonia, pe teren propriu: 3-0. Oaspetele nu au câştigat decât 40 de puncte, meciul durând puţin peste o oră de joc. Bosnia are acum 5 puncte şi e prima în clasament, urmată de România cu 4, Spania cu 3 şi Letonia cu 0. Primele două clasate vor ajunge la Turneul Final. În etapa viitoare, pe 22 august, România va întâlni Letonia, la Craiova, de la ora 18:00, în timp ce Spania va juca tot acasă, cu Bosnia, de la ora 19:00.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ECHIPA DE VOLEI A CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL TÂRGOVIŞTE A ÎNCEPUT ANTRENAMENTELE

Începând de astăzi, componentele echipei de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte au început pregătirile pentru viitorul sezon sub comanda antrenorului sârb Valerijan Luka. 10 dintre cele 14 jucătoare care vor face parte din lotul Târgoviştei au fost prezente la întâlnirea care a precedat startul antrenamentelor, întâlnire la care au […]