CSM TÂRGOVIŞTE ŞI-A ASIGURAT PREZENŢA ÎN CUPELE EUROPENE

Mihai ROŞOIU

Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a oferit României două locuri în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor la volei feminin. Cele cinci locuri repartizate ţării noastre, pentru sezonul 2018-2019 al Cupelor Europene la volei feminin, sunt următoarele: două în Liga Campionilor, două în Cupa CEV şi unul în Cupa Challenge. Pentru participarea în Liga Campionilor se va lua în considerare numai clasamentul din campionat, nu şi Cupa României, a cărei câştigătoare se poate înscrie doar în Cupa CEV sau în Cupa Challenge.
CEV a precizat că echipele din Liga Campionilor vor intra în competiţie după cum urmează: campioana din turul 4 (faza grupelor), iar vicecampioana într-unul dintre cele trei tururi preliminare.
România ocupă locul 8 în clasamentul coeficienţilor CEV, ultimul care poate înscrie un total de cinci formaţii în Cupele Europene, fiind precedată de Turcia, Rusia, Italia, Germania, Elveţia, Polonia şi Franţa.
La masculin nu sunt modificări faţă de sezonul trecut, România avînd în total patru locuri: unul în Liga Campionilor (în tururile preliminare), unul în Cupa CEV şi două în Cupa Challenge. Ţara noastră ocupă locul 9 în clasamentul coeficienţilor CEV, primul sub linia deasupra căreia se pot înscrie cinci echipe în Cupele Europene, inclusiv una sau două direct în grupele Ligii Campionilor. România este precedată de Rusia, Italia, Turcia, Franţa, Belgia, Germania, Polonia şi Cehia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CUPA PRIMĂVERII LA ÎNOT

Peste 200 de copii dâmboviţeni sunt aşteptaţi pe 24 martie la Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte, unde va avea loc ediţia a Il-a a „Cupei Primăverii” la înot. Sunt copiii instructorilor care profesează la Bazinul Olimpic, iar pentru mulţi dintre ei va fi prima acţiune sportivă la care participă. Se […]