CSM TÂRGOVIŞTE JOACĂ AZI PENTRU CALIFICAREA ÎN SFERTURILE CEV CUP

Mihai ROŞOIU

Confederaţia Europeană de Volei (CEV) a modificat puţin formatul de desfăşurare al Cupelor cEv şi Challenge, masculin şi feminin. Pentru a proteja mai mult sportivii şi oficialii, CEV a decis să micşoreze pe cât posibil numărul de deplasări ale echipelor implicate în două competiţii pe care le organizează şi, implicit, posibila expunere la virusul care a devastat planeta în
2020.
Astfel, în Cupele CEV şi Challenge se renunţă la sistemul eliminatoriu utilizat până acum, cu manşe tur-retur. Cele două optimi de finală care urmau să furnizeze o semifinalistă se vor desfăşura în aceeaşi localitate, în manşă unică, eliminatorie, iar învingătoarele se vor întâlni, a doua zi, pentru a decide semifinalista! Printre formaţiile care au şansa ca după două partide să se califice într-o semifinală europeană se numără şi cinci echipe din România.
În Cupa CEV la volei masculin, CSM Arcada Galaţi va evolua în Sala Dinamo din Moscova: optime de finală (miercuri 16 decembrie 2020, ora locală 16.00, ora 15.00 în România) cu Amysoft Lycurgus Groningen (Olanda), sfert de finală (joi 17 decembrie 2020, ora locală 19.00, ora 18.00 în România) cu OK Vojvodina Seme Novi Sad (Serbia) sau cu Dinamo Moscova (Rusia).
În Cupa CEV la volei feminin, CSM Târ-govişte o va întâlni pe Mladost Zagreb, chiar în capitala Croaţiei (marţi 8 decembrie 2020, ora locală 19.30, ora 20.30 în România). Adversara din sferturi a învingătoarei va fi Beziers Angels (Franţa), după forfaitul lui Volero Le Cannet (Franţa). Se joacă miercuri 9 decembrie 2020 (ora locală 19.30, ora 20.30 în România).
În Cupa Challenge la volei masculin, Dinamo Bucureşti va juca la Milano, marţi 8 decembrie 2020 (ora locală 16.00, ora 17.00 în România), cu Marek Union Ivkoni Dupnitsa (Bulgaria). Cealaltă optime le va opune pe Calcit Volley Kamnik (Slovenia) şi Allianz Powervolley Milano (Italia). Sfertul se joacă tot la Centro Pavesi, miercuri 9 decembrie 2020 (ora locală 18.00, ora 19.00 în România).
România va organiza, la Sibiu, prin campioana CSM Volei Alba Blaj, unul dintre turneele Cupei Challenge la volei feminin. Blajul va evolua cu Sanaya Libbyşs La Laguna (Spania), miercuri 9 decembrie 2020, de la ora 17.00. Dacă va trece de iberice, formaţia ardeleană o va întâlni pe VK Prostejov (Cehia), după forfaitul lui ASR FC do Porto (Portugalia). Se joacă joi 10 decembrie 2020, de la ora 17.00.
Tot în Cupa Challenge la volei feminin, CSM Lugoj va juca în Las Palmas (Spania) cu THY Istanbul (Turcia), miercuri 16 decembrie 2020, de la ora locală 17.00 (ora 19.00 în România). La rândul lor, gazdele de la CV Gran Canaria o vor înfrunta pe Vandoeuvre Nancy VB (Franţa). Sfertul de finală se dispută joi 17 decembrie 2020, de la ora locală 17.00 (ora 19.00 în România)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DOUĂ VICTORII DIN DOUĂ POSIBILE

Echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a triumfat în ambele dueluri disputate, săptămâna trecută, în Sala Sporturilor din municipiul nostru.În prima partidă, Ancuţa Stoe-nescu şi compania au trecut de CSM Alexandria, iar în partida cu numărul doi au învins CSU Constanţa.Cu cele două succese repurtate pe propriul teren, […]