CSM TÂRGOVIȘTE E LIDERĂ ÎN VOLEIUL FEMININ ROMÂNESC DAR NU ARE JUCĂTOARE ÎN ECHIPA ETAPEI

Date:

Nu s-a mai întâmplat de mult timp ca patru echipe să lupte pentru primul loc în sezonul regulat, cu șanse reale. Trei meciuri au fost capitale, în ultima etapă, pentru a stabili careul de ași.

CSM Lugoj a ratat șansa de a termina, în premieră, pe primul loc, după ce a pierdut la Voluntari, 0-3 cu CSO. Heydi Casanova, opusul ilfovencelor, a făcut un meci fantastic și a intrat în echipa rundei. Alături de ea, liberoul cu cele mai constante evoluții, Diana Vereș, dar și coordonatoarea Alice Kapelovies, aflată în premieră în echipa etapei.

CSM Târgoviște și-a luat cele trei puncte cu CSM Constanța și aștepta disputa de la Blaj, dintre Volei Alba și Rapid. În funcție de acest rezultat, se stabilea podiumul. Campioanele au câștigat 3-2, dar nu a fost suficient pentru a ajunge pe primele două locuri. Blajul are însă cele mai multe jucătoare în echipa etapei: Drussyla Costa, Katarina Jovic, Jovana Kocic (MVP-ul partidei), dar și antrenorul Stevan Ljubicic.

Și-a mai făcut loc în echipa etapei Marjorie Correa, centrul de la CSM București, care a avut o prestație solidă în disputa cu Corona Brașov, 3-0.

Extremă: DRUSSYLA COSTA (Volei Alba Blaj). Evoluție solidă pentru braziliancă, 20 de puncte în dreptul său în cele cinci seturi, dintre care două blocaje și un as. A avut 46% procentaj de reușită în atac. Pe preluare a fost însă excelentă: 62% recepție pozitivă și 57% recepție excelentă.

Centru: JOVANA KOCIC (Volei Alba Blaj). Sârboaica a fost bombarderier în disputa cu Rapid. 26 de puncte pentru jucătoarea Blajului, dintre care un blocaj. A atacat 52 de mingi, iar 48% din acestea și-au atins ținta. Pe preluare, 56% recepție pozitivă și 33% recepție excelentă pentru Jovana.

Opus: HEYDI CASANOVA (CSO Voluntari). MVP-ul partidei cu CSM Lugoj, cubaneza a fost de neoprit. Din cele 41 de mingi atacate, 25 și-au atins ținta, 61%. A reușit și un as.

Coordonator: ALICE KAPELOVIES (CSO Voluntari). Titulară cu Lugojul, Alice a făcut un meci foarte bun. Și-a pus în valoare coechipierele cu pase direct la țintă. Pentru prima dată în echipa etapei.

Centru: MARJORIE CORREA (CSM București). Brazilianca a prins din nou echipa etapei pentru a patra oară în acest sezon. 8 puncte în contul său la victoria cu Brașov, dintre care 5 blocaje. 43% procentajul de reușită în atac pntru Marjorie.

Extremă: KATARINA JOVIC (Volei Alba Blaj). Stăpână pe fileu, Katarina a demonstrat încă o dată de ce este jucătoarea cu cele mai multe blocaje din campionat. Contra Rapidului a reușit nu mai puțin de 7. Și-a trecut în cont 11 puncte în total și a avut 38% procentaj în atac. Excelentă și la serviciu.

Libero: DIANA VEREȘ (CSO Voluntari). Diana este a șaptea oară în echipa etapei. 75% recepție pozitivă și 12% recepție excelentă sunt cifrele liberoului ilfovean.

Antrenor: STEVAN LJUBICIC (Volei Alba Blaj). Campioana României a câștigat ultimul meci din sezonul regulat, dar a pierdut pentru un singur set locul 2. Dacă ar fi câștigat 3-0 sau 3-1 ar fi terminat pe primul loc. Blajul rămâne una dintre favoritele certe la titlu. Tehnicianul Stevan Ljubicic a câștigat titlul cu Blajul în ultimele două ediții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...