CSM CONSTNAȚA E NOUA CAMPIOANĂ A ROMÂNIEI LA BASCHET FEMININ

Date:

Ediția 2023/2024 a Ligii Naționale de Baschet Feminin s-a încheiat după a treia victorie obținută de CSM Constanța în finala cu FCC Baschet UAV Arad. Trupa de la malul Mării Negre a devenit în premieră campioană, anunță baschet.ro

Partida de la Arad a debutat cu Andrea Easley, Bianca Voica Nagy, Nicoleta Mititelu, Taylor Murray și Nicoleta Ghiță pe parchet pentru gazde, respectiv cu Annemarie Godri-Părău, Sigrid Koizar, Dragana Zivkovic, Gabriela Mărginean și Kristina Higgins în primul 5 al Constanței.

Oaspetele au început cu 0-5 și apoi s-a desprins la +7 pe la jumătatea sfertului inaugural, de unde însă Aradul a fost foarte aproape să egaleze. Constanța a gestionat mai bine perioada rămasă pe cronometru din primul act, perioadă pe care a adjudecat-o cu 13-19. În scurt timp s-a ajuns la o diferență formată din două cifre, detaliu care a devenit constant pe parcursul celui de-al doilea sfert și vizitatoarele au condus la un moment dat cu +17, pentru ca la pauză tabela să indice scorul de 24-37, informează baschet.ro.

Constanța a primit doar opt puncte în al treilea sfert și a ajuns astfel tot mai aproape de titlu (32-54), victoria nefiind pusă în pericol chiar și cu un ultim act pierdut. Elevele lui Alexandru Olteanu s-au impus în cele din urmă cu 56-71 și au închis finala cu 3-0 la general.

Laura Miskiniene a fost cea mai eficientă jucătoare a învingătoarele în a treia partidă, cu 14 puncte și 15 recuperări. Britney Jones și Sigrid Koizar au urmat-o cu câte 9 puncte. În replică, Andrea Easley și Taylor Murray au contribuit cu câte 18 puncte pentru FCC Baschet UAV Arad, iar Nicoleta Mititelu a avut 11 puncte.

Formația dobrogeană a câștigat 20 de partide din totalul celor 22 avute în LNBF, în drumul spre primul titlu. În acest sezon, CSM Constanța a cucerit și trofeul Cupei României.

Clasamentul la finalul ediției 2023/2024 arată astfel:

CSM Constanța
FCC Baschet UAV Arad
Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe
CSM Târgoviște
CS Universitatea Cluj-Napoca
CS Rapid București
Olimpia CSU Brașov
CSM Târgu Mureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

BACALAUREAT 2024: Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe

Elevii vor susține în câteva zile  probele de competențe. Candidații...

Cardurile de alimente vor fi alimentate cu o nouă sumă de 250 de lei

Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă...