CSM BUCUREȘTI REVINE ÎN DIVIZIA A1 DE VOLEI FEMININ

Mihai ROŞOIU
1 0

Una dintre echipele de top din ultimele două campionate, CS Medgidia, ocupanta locului 4 la finalul sezonului trecut, nu va mai continua pe prima scenă.

Conducătorii formației au depus în urmă cu ceva vreme o cerere de retragere din Divizia A1. Cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat din cauza lipsei susținerii financiare. În urma acestei retrageri va fi refăcută și tragerea la sorți a Cupei României, după cum informează Federația Română de Volei pe site-ul oficial că s-a stabilit în Ședința Consiliului Director din 28 iulie 2022.

În locul acestei formații – care a bifat un record, fiind echipa formată doar din jucătoare românce cel mai bine clasată în ultimii ani – va reveni pe prima scenă, după trei ani de absență forțată, CSM București. În 2019, secția de volei de seniori și senioare se desființa printr-o decizie de neînțeles a conducerii de la acea vreme. Reînființată, echipa de senioare – care era compusă doar din junioare – a jucat în campionatul trecut în Divizia A2, dar nu a prins barajul de promovare. Totuși, faptul că echipele de pe locurile 3 și 4 din baraj au refuzat să joace în prima divizie, a făcut ca ”tigroaicele” să primească invitația de a juca în A1. Momentul a fost perfect, pentru că în fruntea clubului este acum Iulian Pâslaru, despre care nu se poate spune că este un apropiat al voleiului ci că este chiar din volei, el având o carieră senzațională ca jucător și fiind, apoi, antrenor mulți ani, scrie doarvolei.ro

CSU Hygienium Galați a fost prima care a anunțat că nu poate juca în prima divizie
De asemenea, în locul formației CSU Hygienium Galați, care a obținut dreptul de promovare, dar nu a găsit resursele necesare participării pe prima scenă, au fost invitate cele două retrogradate în ordinea clasării în ediția trecută. Mai întâi Volei Cristina Pîrv Turda și apoi ”U” Cluj. Prima a refuzat – după ce a dat impresia că va juca în prima divizie – dar clujencele au acceptat, așa că vom avea tot 12 echipe în A1, informează doarvolei.ro.

Dacia Mioveni este foarte posibil să se retragă din Divizia A1
Cel puțin deocamdată, pentru că soarta formației Dacia Mioveni este ca și pecetluită, fiind doar o chestiune de zile până când la Federația Română de Volei va sosi înștiințarea că și această echipă se retrage! Pentru că nu mai există nici o echipă care să fie invitată, înseamnă că în campionatul 2022/ 2023 vom avea 11 formații. În cazul apariției unui loc liber în A1, ordinea de invitare a echipelor este următoarea: întâi se întreabă participantele la barajul de promovare, apoi celelalte echipe care au jucat în sezonul respectiv în A2, apoi cele două retrogradate. Din sezonul viitor se va mai aplica o regulă, votată tot în ședința de joi: o formație retrogradată doi ani la rând nu va putea primi invitație de participare în prima divizie și a doua oară consecutiv. Practic, dacă acum această regulă era ”în picioare”, Universitatea nu ar mai fi fost invitată să se înscrie în prima ligă, pentru că și anul trecut a intrat la fel în prima divizie, după ce retrogradase.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA, PE LOCUL 30 ÎN CURSA PENTRU TURNEUL CAMPIOANELOR

În prezent, Simona Halep participă la turneul de la Washington, care poate fi urmărit pe canalele Digi Sport, unde a ajuns deja în turul doi al competiției, după ce a trecut de Cristina Bucșa (24 de ani, locul 123 WTA), scor 6-3, 7-5. Asociația de Tenis Feminin (WTA) a publicat […]