Crucea Roşie Română a mai pierdut un membru al marii familii, directorul Filialei Neamţ

Vestea tristă a fost anunţată printr-un mesaj de condoleanţe transmis de către directorul general al Crucii Roşii Române, Ioan Silviu Lefter, pe pagina oficială de facebook a Crucii Roşiei Române.
Directorul Filialei Crucii Roşii Neamţ, Florin Pîclea a fost diagnosticat cu COVID-19, în urmă cu trei săptămâni, când a fost internat la Spitalul Judeţean Neamţ. În urma analizelor efectuate în spital a fost diagnosticat şi cu diabet. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Florin Pîclea a pierdut lupta cu inamicul COVID-19. În calitate de director a organizat activitatea umanitară la nivelul judeţului Neamţ, dezvoltând numeroase activităţi în beneficiul celor mai vulnerabile persoane.
„Am primit cu adâncă tristeţe vestea trecerii la cele veşnice, astăzi în jurul orei 12:00, la vârsta de 64 de ani, a colegului nostru Florin Pîclea, cel care timp de 18 ani a fost directorul Filialei Neamţ a Crucii Roşii Române.

Domnul Florin Pîclea a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu trei săptămâni, când a fost internat la Spitalul Judeţean Neamţ. În urma analizelor efectuate în spital a fost diagnosticat şi cu diabet.
Născut în satul Rugineşti, comuna Hangu din judeţul Neamţ, a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. După 26 de ani de activitate în domeniul industrial, domnul Florin Pîclea a preluat conducerea Filialei Neamţ a Crucii Roşii Române în anul 2002, acolo unde a activat până în ultima zi.
Model de nobleţe sufletească, în calitate de director a organizat activitatea umanitară la nivelul judeţului Neamţ, dezvoltând numeroase activităţi în beneficiul celor mai vulnerabile persoane.
În aceste momente triste pentru familie, colegi, voluntari şi pentru toţi cei care l-au cunoscut şi preţuit, le adresăm tuturor condoleanţe şi îi încredinţăm de întreaga compa

siune a întregului colectiv al Crucii Roşii Române.
Astăzi, Crucea Roşie Română a mai pierdut un membru al marii noastre familii.
Veşnica lui pomenire din neam în neam!” acesta este mesajul domnului Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roşii Române.
Un mesaj de condoleanţe a transmis şi fostul director al Crucii Roşii Dâmboviţa, Gheo-rghe Popescu: „Am pierdut un prieten, un om deosebit, un specialist, care şi-a dedicat mulţi ani misiunii umanitare şi ajutorării semenilor aflaţi în situaţii dificile. A tratat cu responsabilitate misiunea Crucii Roşii Române. Îi aduc aminte cu plăcere de acest om deosebit, pe care l-am convins la momentul respectiv să vină în marea familie a Crucii Roşii Române. Sincere condoleanţe pentru familie, colegi, voluntari şi pentru toţi cei care l-au cunoscut şi le doresc multă putere pentru a trece peste această grea încercare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANPC: Măşti de protecţie periculoase pe piaţă, în România

Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Consumatorului avertizează ca în România există modele de măşti aflate pe lista produselor periculoase, care nu trebuie puse în vânzare. Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, spune că riscul de infectare cu noul coronavirus este mai mare cu aceste modele de măşti. Sunt 32 […]