Crucea Roşie Dâmboviţa şi Primăria Dragomireşti, în parteneriatul „Împreună spunem Stop abandonului şcolar”

Proiectul „împreună spunem STOP abandonului şcolar ” implementat de Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Dâmboviţa, se află în cea de-a XIII-a lună de implementare. Termenul final al proiectului „împreună spunem STOP abandonului şcolar ” este 17.01.2020.Valoarea proiectului „Împreună spunem STOP abandonului şcolar „,finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă, este de 992,728.60 lei, cota de cofi-nanţare 2% este asigurată de Cruce Roşie -Filiala Dâmboviţa. Proiectul a început la data de 18.09. 2018 şi este în plin proces de implementare, aşa cum am precizat mai sus, se află în cea în cea de-a XIII-a lună de implementare şi se desfăşoară subactivitatea ce urmăreşte realizarea a 10 parteneriate cu UAT-uri şi întâlniri de lucru în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, pentru promovarea politicii publice alternative elaborată în cadrul proiectului ce constituie un Program social de sprijin al comunităţilor în domeniul reducerii părăsirii timpurii a şcolii. Cele 10 parteneriate cu UAT-uri şi întâlniri de lucru vizează şase comune dâmboviţene: Dărmăneşti,Dragomireşti, Măneşti,Cojasca,Potlogi, Moroeni şi alte patru comune din Vâlcea-Prundeni,Galaţi-~endreni,Teleorman – Dra-galina şi Ialomiţa- Sudiţi.
Miercuri, 23 octombrie 2019, a avut loc ce de-a doua întâlnire de lucru în comuna dâmboviţeană Dragomireşti. A onorat invitaţia la această întâlnire de lucru şi inspectorul şcolar general, profesor Cristina Stroe. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul comunei Dragomireşti, Dragoş Vlădulescu . Au răspus prezent şi preoţii din localitate,poliţiştii, cadre didactice de la unităţile şcolare din comuna Dragomireşti, asistenţii sociali din cadrul primăriei,părinţi şi elevi din familii nevoiaşe. Managerul de proiect, jr. Raul Pavelescu, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, a făcut o scurtă prezentare după care discuţiile au fost moderate de către expertul de egalitate de şanse, Eugen Florea, prezenţi fiind şi facilitatorii pregătiţi tot în cadrul proiectului „împreună spunem Stop abandonului şcolar”.
Importanţa educaţiei, depăşirea prejudecăţilor ,toleranţa socială, religioasă sau etnică,responsabilitatea civică,egalitatea de şanse,implicarea socială şi alte activităţi care contribuie la întărirea rolului şcolii în comunitate, au fost principalele subiecte abordate în cadrul evenimentului. La final, jr. Raul Pave-lescu, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa , le-a oferit celor mici şi câte un dar, un ghiozdan cu rechizite şcolare .
Legătura dintre şcoală şi comunitatea locală ar trebui luată în considerare, pentru că, pe de oparte, şcoala este o parte a comunităţii locale, fapt pentru care ea este influenţată de valorile, normele, structurile economice şi politice specifice acesteia din urmă, dar pe de altă parte, şcoala influenţează, la rândul ei, comunitatea locală, prin aceea că şcoala este cea care, prin exercitarea unor influenţe educative sistematice, îi formează pe viitorii membrii ai comunităţii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Focul lui Sumedru: tradiţie veche de peste 2000 de ani, în ajun de Sfântul Dumitru Flăcări uriaşe şi ritualuri de purificare, la sate

Se fac ultimele pregătiri pentru manifestările sub genericul „Focul lu’ Sumedru”, prilejuite de sărbătoarea Sfântului Dumitru.Ca în fiecare an, pe 25 octombrie, are loc tradiţionala sărbătoare „Focul lu’ Sumedru, o tradiţie ancestrală care are loc an de an, înaintea marii sărbători a Sfântului Dumitru.Astfel, în seara dinaintea marii sărbători, localnicii […]