Crucea Roşie Dâmboviţa oferă sprijin pentru 180 de familii nevoiaşe, cu pachete care conţin produse de igienă

0 0

Crucea Roşie Dâmboviţa oferă sprijin pentru 180 de familii nevoiaşe, cu pachete care conţin produse de igienă din localităţile: Aninoasa, Ulmi, Răzvad, Moroeni, Potlogi, Dărmăneşti, Dragomireşti.
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România implementează un nou proiect de intervenţie în pandemia COVID-19. Proiectul finanţat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Rosie (IFRC), vizează o campanie naţională de informare şi de conştientizare a populaţiei, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Astfel, la nivelul judeţului Dâmboviţa 500 copii participă, timp de 4 luni, la sesiuni de educaţie pentru sănătate şi suport emoţional atât în şcoli cât şi în sistem online, sesiuni susţinute de voluntari ai Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa.
Totodată, 4000 adulţi, în special din mediul rural sau din comunităţi aflate în risc de infectare, au primit informaţii despre prevenţia îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum şi sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 şi despre modalităţile de reducere a stresului provocat de aceasta.
Campania a debutat la nivelul judeţului Dâmboviţa în luna octombrie 2020 cu mai multe sesiuni de informare şi instruire a unui număr de 10 de voluntari de Cruce Roşie ai Filialei. Începând cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfăşoară caravana de educaţie pentru sănătate atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic si online, cât şi prin deplasarea efectivă în comunităţi aflate în risc de infectare şi informarea directă a membrilor acestora.
Un plus al campaniei de informare este componenta de feedback comunitar prin care, în funcţie de nevoile de informare ale populaţiei constatate la nivel local, am adaptat campania punând accent pe aceste nevoi.
Proiectul are în vedere şi ajutorarea a 180 de familii nevoiaşe cu pachete care conţin produse de igienă din localităţile: Aninoasa, Ulmi, Răzvad, Moroeni, Potlogi, Dărmăneşti, Dragomireşti.
Fiecare pachet igienic conţine următoarele materiale:

  • Detergent rufe – 1 buc x 450 gr
  • Săpun – 2 buc x 90 gr
  • Hârtie igenică – 2 buc
  • Aparate de ras – 2 buc Pastă de dinţi – 1 buc x 100 ml
  • Periuţă de dinţi – 4 buc
  • Detergent vase – 0.5 litri
  • Dezinfectant universal – 0.75 litri
  • Absorbante igienice pentru femei – 1 pachet
  • Pentru publicul general, Campania naţională de informare şi conştientizare a populaţiei în vedere limitării infectării cu virusul COVID-19 continuă în sistem online şi pe reţelele de socializare prin publicarea de materiale şi prin apelul la respectarea măsurilor de protecţie.
  • Niciunul dintre noi nu este in siguranţă până când toţi nu sunt în siguranţă !

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Doreii de la Drumuri Naţionale sparg tiparele:Au "reabilitat" podul provizoriu de la Pucioasa!!!

Mare ambuteiaj mare, la ieşirea din Pucioasa spre Târgovişte. Nu că ar fi fost cine ştie ce valori ridicate de trafic pe prea-mediatizatul DN 71, a cărei odisee – vorbind despre uluitoarea tergiversare a proiectului de modernizare – bate de departe imaginaţia şi tragismul lui HOMER. Deranjul a fost generat […]