CRUCEA ROŞIE DÂMBOVIŢA, ÎN PERMANENTĂ LEGĂTURĂ CU FAMILIILE AFECTATE DE ALUNECĂRILE DE TEREN DIN VĂLENI

O echipă de voluntari de la Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa, condusă de inspectorul de specialitate, Gheorghe Popescu a mers din nou astăzi, în comuna Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, unde alunecările de teren au făcut prăpăd. Alături de reprezentanţii Crucii Roşii Dâmboviţa a fost şi primarul comunei Văleni Dâmboviţa, Gheorghe Lungu. Oficialii au inspectat toată zona şi au stat de vorbă şi cu localnicii care încearcă să mai recupereze câte ceva din agoniseala de o viaţă. Vizita are ca scop monitorizarea concretă a pagubelor dar şi a anchetelor sociale pentru ca familiile afectate să poată beneficia de ajutorul financiar din partea CJ Dâmboviţa prin Crucea Roşie Dâmboviţa.
Unii dintre gospodari au ajuns în stare gravă la spital şi asta pentru că suferinţa pe care o trăiesc i-a răpus.
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat suma de 140.000 lei familiilor din comunele Văleni-Dâmboviţa şi Glodeni, ale căror gospodării au fost avariate. Din rapoartele întocmite de către comisiile de specialitate a reieşit faptul că au fost afectate atât elemente de structură, cât şi locuinţele în sine, care acum prezintă fisuri şi crăpături, cu deplasări ale pereţilor şi fundaţiilor, fapt pentru care a fost dispusă evacuarea acestora.
Un număr de 20 de familii din localitatea Văleni-Dâmboviţa vor primi ajutor financiar, suma ridicân-du-se la 5.000 lei. Această valoare va fi acordată fiecărei familii prin intermediul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie – Filiala Dâmboviţa. S-a analizat şi s-a transmis către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în baza anchetelor sociale întocmite de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa, propunerea de acordare a ajutoarelor sociale de urgenţă, persoanelor sinistrate din comuna Văleni Dâmboviţa (41 persoane adulte şi 11 copii) şi din comuna Glodeni (19 persoane adulte şi 2 copii).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noi ghişee la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmboviţa

Prefectura Dâmboviţa, dar şi cu un real sprijin din partea CJ Dâmboviţa, îşi dă tot interesul să asigure condiţii optime de lucru pentru angajaţii Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmboviţa, şi nu în ultimul rând pentru cetăţenii care merg să-şi rezolve problemele la ghişeele acestor servicii. […]