Crucea Roşie Dâmboviţa amână desfăşurarea Concursului „Sanitarii pricepuţi”, ediţia 2020

Pericolul răspândirii coron-avirusului a determinat conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa să amâne desfăşurarea Concursului „Sanitarii pricepuţi”, ediţia 2020. „Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor de bază care se desfăşoară în şcolile din România de 57 de ani fără întrerupere. La

concurs poate participa, benevol, orice elev din învăţământul gimnazial (cl. V-VIII) şi liceal (cl. IX-XII). S-a ajuns la această decizie şi ca urmare a faptului că Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a decis, luni, 9 martie 2020, să amâne o serie de activităţi, ca măsură de prevenire a epidemiei de coronavirus.
Astfel, până în data de 20 martie, nu se vor mai desfăşura competiţiile sportive, olimpiadele şi concursurile şcolare şi nici activităţile metodice.
Concursul „Sanitarii Pricepuţi” este organizat de Crucea Roşie Română împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Data la care se va preprograma Concursul „Sanitarii Pricepuţi”, va fi comunicată în timp util unităţilor şcolare de către Crucea Roşie Dâmboviţa.
Conform art. 4 din Hotărârea nr. 7 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Apel către preoţi, profesori, părinţi, tineri şi credincioşi să se implice în mărturisirea necesităţii orei de Religie

Religia a devenit cea mai controversată materie din curricula şcolară. Predarea religiei nu este un capriciu, nu este un moft, nici vreo reminiscenţă a trecutului, ci o necesitate. Înainte de a decide de ce parte să ne poziţionăm, s-ar cuveni să ne gândim profund la ceea ce dorim pentru copiii […]