Crucea Roşie Dâmboviţa a fost invitată la „Predarea Ştafetei”

10 studenţi voluntari ai Crucii Roşii Dâmboviţa, însoţiţi de Raul Pavelescu, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, secretarul Eugen Florea şi secretarul general al Asociaţiei Române de prietenie cu R. P. Chineză, Gheorghe Popescu, au avut onoarea de a fi invitaţi la evenimentul „Predarea Ştafetei” organizat la Bucureşti de Ambasada Chinei în România pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a stabilirii relaţiilor diplomatice dintre China şi România şi cea de-a 15-a aniversare de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare dintre China şi România. „Grupul pentru schimburi internaţional de tineret Stelele Viitorului” din Hong Kong s-a întâlnit cu reprezentanţi ai tineretului politic din Partidul Social Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Pro România, campioni olimpici, studenţi voluntari din cadrul Crucii Roşii din judeţul Dâmboviţa, profesori şi studenţi ai Institutului Confucius şi studenţi chinezi din România. Ambasadorul Jiang Yu a participat la eveniment şi a ţinut un discurs. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, secretar general al COSR, George Boroi, director al Institutului Confucius din Universitate Bucureşti, Luminiţa Bălan,secretarul general al Asociaţiei Române de prietenie cu R. P. Chineză, Gheorghe Popescu şi reprezentanta de la Direcţia Asia Pacific a Ministerului Afacerilor Externe, Ana-Iulia Ghiţă au fost invitaţi speciali şi aproximativ o sută de tineri chinezi şi români au fost prezenţi. Consilierul al Ambasadei Chinei în România, Zhao Lei a participat la eveniment.
Ambasadorul Jiang Yu i-a salutat pe tinerii din China şi România şi a spus că în acest an, se bucură cu toţii de un eveniment istoric al „dublei aniversări” a Chinei şi a României şi un moment istoric al aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Chinei noi şi al preşedinţiei rotative a României în cadrul UE. Desfăşurarea activităţii sociale pentru tineret „Predarea Ştafetei” are o semnificaţie deosebită.Ambasadorul Jiang Yu a spus că tineretul reprezintă moştenirea istoriei şi că istoria relaţiilor chino-române este o poveste de prietenie cara se speră că tinerii din cele două ţări o vor moşteni şi o vor continua. Mai mult, a punctat faptul că tinerii vor participa activ la cauza prieteniei dintre China şi România, vor stimula conexiunea inimilor popoarelor şi vor promova transferul prieteniei chino-române din generaţie în generaţie, iar relaţiile dintre China şi România vor continua să se dezvolte.Tinerii care au participat la întâlnire au avut un schimb de experienţă intercalată cu un program foarte diversificat. Campioni olimpici din România au împărtăşit video-clipurile câştigătoare de la Jocurile Olimpice şi le-au împărtăşit povestea de inspiraţie a gloriei pentru ţară. Studenţii din Hong Kong au interpretat cântece, cum ar fi versiunile chineză şi engleză a „Dincolo de lumină”. Activităţile au fost splendide, iar aplauzele constante, sala a fost plină de zâmbete şi o atmosferă de prietenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

31 MAI - ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN

În fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, alături de parteneri, desfăşoară la nivel mondial ample campanii de informare pentru a sublinia riscurile pentru sănătate asociate consumului de tutun şi pentru a promova politicile sociale de reducere a consumului. Având ca temă „Tutunul şi bolile pulmonare […]