Criminalul elevului înjunghiat mortal a fost reţinut pentru 29 de zile

0 0

DAMBOVITA_PRELUNGIRE_MANDAT_CRIMONAL-transfer_ro-19feb-df12a5Iulian Vlad, tânărul de 18 ani care l-a ucis pe elevul de 15 ani, luni, în municipiul Târgovişte, a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru omor calificat. Pe tot parcursul procesului, tânărul a tratat totul cu indiferenţă, iar când a ieşit din sala de judecată, a declarat că regretă fapta şi că transmite condoleanţe familiei îndurerate. Totodată, a spus că nu face recurs şi că nu era drogat în momentul în care l-a înjunghiat pe Andrei Alexandru, că ultima dată s-a drogat în urmă cu trei luni. Iulian Vlad riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru omor calificat: „Regrete, frate… se întâmplă. Nu am vrut, se întâmplă. Nu eram drogat. Acum 2-3 luni m-am drogat ultima dată”, a declarat autorul omorului. Moartea elevului de a IX-a, înjunghiat în gât, în drum spre şcoală a şocat o ţară întreagă. Tragedia s-a produs luni după-amiază, chiar într-o zonă centrală a municipiului Târgovişte, la doar câteva sute de metri de liceul „Ion Ghica” unde învăţa tânărul de 15 ani. În apropierea locului crimei se află atât Prefectura Dâmboviţa, cât şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Criminalul care luni după-amiază a înjunghiat mortal în gât un elev de clasa a IX-a, în vârstă de 15 ani, a fost reţinut luni seară pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi prezentat cu propunere de arestare preventivă. Criminalul are 18 ani şi este din Răzvad. Mama autorului crimei a declarat în faţa presei că nu-l credea în stare de aşa ceva şi că nu consuma droguri. Tânărul riscă să stea la închisoare între 15 şi 25 de ani. Anchetatorii au găsit arma crimei la domiciliul suspectului, în Răzvad, deşi iniţial acesta le spusese poliţiştior că ar fi aruncat cuţitul de pe un pod, în râul Ialomiţa. Profesorii şi inspectorii şcolari sunt încă şocaţi de tragedie. Ba, mai mult, acest tragic eveniment îi face să intensifice măsurile de siguranţă în şcoli: „Este un eveniment absolut tragic. Acest eveniment s-a petrecut undeva la 50-60 de metri de şcoală. Potenţial ar putea să se întâmple şi-n şcoli, dar, din fericire, să zicem, pentru noi, până la ora asta nu s-au petrecut astfel de lucruri”, a declarat Ovidiu Băsceanu, inspector şcolar adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.
Criminalul elevului de clasa a IX-a a devenit recalcitrant la vederea camerelor de filmat
La doar câteva ore după producerea tragediei, anchetatorii l-au dus la Poliţia municipiului Târgovişte pe criminal, să-l spună unor expertize. La vederea camerelor de filmat, criminalul a avut un comportament destul de agresiv, ba, mai mult, a început să adreseze şi injurii.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DE LA EGAL LA EGAL CU O "MAŞINĂ DE BASCHET"

Campioana României a făcut, la Moscova, unul dintre cele mai bune jocuri din actuala ediţie a Euroligii feminine de baschet. Fetele lui Florin Nini au izbutit să-şi depăşească postura de super-outsider şi să le facă zile grele vedetelor de la Sparta&K Moscova. Pentru a putea realiza ceea ce s-a întâmplat […]