Creşterea economică va încetini serios anul acesta

Analiştii Băncii Mondiale au revizuit, în creştere cu două puncte procentuale, de la 4,4% la 6,4%, avansul economiei României pentru 2017, dar a avertizat asupra unei încetiniri în 2018. Banca Mondială estimează o creştere de 4,5% al economiei româneşti în acest an, ceea ce echivalează cu o încetinire semnificativă faţă de creşterea de 6,4% estimată pentru 2017, în contextul în care şi celelalte economii, inclusiv din zona euro vor încetini în 2018.
Aceeaşi analiză scoate în evidenţă faptul că rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preturilor de consum în ultimul an, a urcat în luna decembrie la 3,32%, cel mai înalt nivel din august 2013, când a fost 3,67%. Asta înseamnă că se va reduce puterea de cumpărare a populaţiei, inclusiv datorită devalorizării leului, ştiut fiind că majoritatea mărfurilor de pe piaţă, inclusiv alimentare, sunt din import.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Caraveţeanu dă dreptate ADI Salubritate în disputa cu primarul de la Titu

Deşi a subliniat că nu o face cu plăcere, şeful PNL Dâmboviţa a spus că, în opinia sa, în disputa cu primarul de la Titu, pe marginea extinderii spaţiului de depozitare a deşeurilor menajere, dreptate au conducerea judeţului şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Colectarea, Transportul şi Depozitarea Deşeurilor Menajere, mai […]