Creștere ușoară a ratei șomajului înregistrat în Dâmbovița. Creștere ușoară a ratei șomajului înregistrat în Dâmbovița 2,79 % –  rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Dâmbovița în luna februarie 2024

Date:

La sfârșitul lunii februarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița erau înregistrați 4752 șomeri , din care ceva mai mult de jumătate, respectiv  2462 femei. Pentru a doua lună a anului, rata șomajului în Dâmbovița a fost calculată la 2,79 %. Comparativ cu luna precedentă, când rata șomajului a fost de 2,73 %, în această  acest indicator a crescut cu 0,06 puncte procentuale.

Din totalul de 4752 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Dâmbovița, 1101 erau beneficiari de îndemnizaţie de şomaj, iar 3651 erau șomeri neîndemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 741 șomeri , adică numai 15%, provin din mediul urban și 4011 sunt din mediul rural.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dâmbovița (34,5 %). Cei cu studii primare și fără studii reprezintă 32,0 % din totalul şomerilor înregistraţi. 18,2 % dintre șomerii înregistrați au absolvit liceul sau școala postliceală. Șomerii cu nivel de pregătire profesională reprezintă 12,0 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare se regăsesc în proporţie de 3,3 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1106 persoane foarte greu ocupabile, 1939 greu ocupabile, 1563 mediu ocupabile, iar 144 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...