Creștere substanțială a industriei turismului în Dâmbovița

Date:

Investițiile publice realizate în infrastructură, în mod special în infrastructura de drumuri din zona montană, încep să-și producă efectele, inclusiv prin dezvoltarea turismului în Dâmbovița. Acest aspect este reflectat și de rezultatele din primul trimestru al anului, așa cum au fost comunicate de Direcția Județeană de statistică. Un prim indicator- numărul de sosiri  înregistrate în structurile de primire turistică, în perioada 1.01-31.03.2023 au însumat 28272, în creştere cu 39,8% faţă de cele din perioada similară a anului trecut.

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au reprezentat 96,0%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 4,0%.

Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică, în primul trimestru au însumat 55481, în creştere cu 45,8%.

În același timp, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în perioada  a fost de 22,5 % pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 1,2 puncte procentuale faţă de perioada corespunzătoare din anul 2022.

În luna martie 2023, ultima analizată din punct de vedere statistic, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, atât sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, cât şi innoptările au crescut cu 18,6%, respectiv cu 53,2%.

Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna martie 2023 a fost de 25,0% pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 9,4 puncte procentuale faţă de luna martie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Polițiștii rutieri dâmbovițeni fac razii în  tot județul Dâmbovița 

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița...

Stop traficului de persoane!O sesiune informativ preventivă dedicată asistenților maternali și minorilor 

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a...