Crește sprijinul cuplat în zootehnie

Date:

Potrivit prevederilor Planului Naţional Strategic, din acest an se va mări sprijinul cuplat în zootehnie, care ar urma să ajungă  la un total de 460 de euro/ha cu o încărcătură de trei vaci UVM (Unitate Vită Mare – unitatea de măsură pentru încărcătura de animale la hectar – n.r.) pentru cine produce porumb siloz. Ministerul Agriculturii a dat asigurări fermierilor din zootehnie că vor avea tot sprijinul necesar pentru dezvoltarea acestui sector.

Reamintim în acest context că  procedura de implementare a programului Investalim, menit să majoreze capacitatea de procesare a produselor agroalimentare în România, a fost adoptată  de Guvern toamna trecută , iar programul va beneficia de un buget total de 590 de milioane de euro până în  2026.

Prin  hotărâre de guvern a fost stabilită procedura de implementare a programului Investalim, în acest act normativ fiind detaliate modalitatea de acordare a sprijinului de stat, condiţii generale privind plata ajutorului, respectiv indicatorii cantitativi şi calitativi ai investiţiei, criteriile de stabilizare, de stabilire a punctajului pentru întreprinderile solicitate, precum şi regulile privind menţinerea investiţiei finanţate.

Obiectivul principal este creşterea capacității de procesare a produselor agroalimentare, astfel încât România să nu mai exporte  materie primă şi apoi să  să importe produse alimentare procesate din afara ţării. Este o strategie menită să crească siguranţa alimentară a ţării şi să sprijine fermierii români.

 Potrivit Ghidului solicitantului, sprijinul financiar  minim este de 500.000 de euro. Documentul cuprinde informaţii cu privire la buget, cheltuieli eligibile şi neeligibile, criteriile de eligibilitate, procedurile de aplicare, documentele necesare, termenele limită şi alte detalii relevante pentru solicitarea şi obţinerea ajutorului de stat.

Intensitatea sprijinului public nerambursabil variază în funcţie de regiunile de dezvoltare în care se situează beneficiarii: minim 35%-40% din costurile eligibile pentru beneficiarii din judeţul Ilfov, maxim 70% din costurile eligibile ale proiectului de investiţie pentru judeţele Galaţi, Prahova, Dolj, Gorj. În restul judeţelor, gradul de sprijin oscilează între limitele minime şi maxime specificate anterior.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A pierdut controlul mașinii și a ajuns în șant

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...

 Incendiu produs la o casă în satul Urziceanca, comuna Ciocănești 

Detașamentul de Pompieri Titu a intervenit cu o autospecială...

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiștii dâmbovițeni 

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit în...

Falșii consultanți de investiții!

Ai decis să intri în lumea investițiilor și vrei...