Crescătorii de animale organizați în asociații sau grupuri de producători pot solicita subvenții pentru pășunat

Date:

Ministerul Agriculturii vine în sprijinul zootehniștilor membri ai asociațiilor profesionale și le facilitează accesul obținerea  subvenției pentru pășunat. Concret, MADR  a emis un ordin în care se precizează clar că subvenția APIA acordată pentru pășunat, în valoare estimată de 100 de euro pe cap de unitate vită mare (UVM), poate de acum să fie solicitată și de către crescătorii de animale organizați în asociații, cooperative sau grupuri de producători.

Ordinul de ministru a fost publicat în Monitorul Oficial și extinde categoria de beneficiari pentru plățile făcute de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură pentru PD-27, respectiv Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate.

„Este o măsură foarte bună, care vine în sprijinul sectorului zootehnic, al crescătorilor de animale aflați în diferite forme asociative. Până la apariția acestui ordin, fermierii organizați asociativ care pășunau animalele nu puteau solicita subvenție. Iată că acum legislația a fost completată, astfel încât și crescătorii de animale din asociații sau cooperative să poată primi sprijin din partea APIA pentru pășunatul extensiv.

Astfel de decizii, de măsuri, mai ales în aceste vremuri dificile, contribuie din plin la dezvoltare, la susținerea sectorului zootehnic deosebit de important pentru economia țării, pentru siguranța alimentară”, ne-a declarat deputatul Marian Țachianu.

Asociațiile de crescători, cooperativele agricole, grupurile de producători care efectuează activitate agricolă prin pășunat cu animalele membrilor, utilizând o exploatație cu cod ANSVSA, respectiv cod temporar tabără de vară, amplasată pe pășune, „pot solicita sprijin aferent ecoschemei «PD-27 Creșterea nivelului de bunăstare a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate», cu acordul membrilor care sunt deținători de animale. În acest caz, nu se depun mai multe solicitări pentru obținerea sprijinului aferent ecoschemei PD-27 pentru aceeași exploatație cu cod ANSVSA”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...