Cresc amenzile pentru apelurile false la 112, de la 1.000 de lei la 5.000 de lei

Marţi, a fost adoptat un pachet legislativ ce vizează sistemul 112. Printre măsuri sunt şi cele legate de creşterea nivelului de amenzi în cazul apelurilor false, la un nivel de până la cinci ori mai mare.
Pachetul legislativ prevede şi sancţiuni mai mari pentru cei care apelează 112 doar în glumă.
Astfel de atitudini generează costuri inutile şi pun în pericol vieţile celor care chiar au nevoie. Astfel se majoreză cuantumul amenzilor pentru cei care apelează fals echipajele de intervenţie de 5 ori, de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei. În prezent, cuantumul acestei amenzi este între 500 şi 1.000 de lei.
Cei care mai fac glume proaste pot plăti până la 5.000 de lei. De asemenea, locul din care cineva sună la numărul de urgenţă va fi identificat automat prin coordonatele GPS, pentru că marţi a fost adoptat, prin ordonanţa de urgenţă, proiectul pentru implementarea acestui sistem de localizare. Acelaşi document interzice şi vânzarea cartelelor preplătite fără buletin.
Sistemul localizează un apelant odată prin intermediul sateliţilor, dar şi cu ajutorul triangulaţiei de reţea. Datele se transmit automat atunci când o persoană sună la 112 şi anunţă că este în pericol imediat.
Dacă apelul la 112 este făcut dintr-o zonă cu acoperire bună a semnalului, cum ar fi marile oraşe, unde şi densitatea reţelelor mobile este mare, precizia localizării poate fi făcută cu o marjă de câteva zeci de metri. Dar nu le va spune salvatorilor şi etajul clădirii dacă ne aflăm într-un bloc înalt.
Acum că avem lege, ne mai trebuie şi bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Codul Administrativ creează cadrul necesar pentru modernizarea şi eficientizarea administraţiei publice

Codul Administrativ, în forma aprobată de Guvernul PSD-ALDE pe 25 iunie a.c., a fost asumat de către toţi membrii Cabinetului şi susţinut de toate structurile asociative ale administraţiei publice locale:Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România – UNCJR, Asociaţia Municipiilor din România – AMR, Asociaţia Oraşelor din România -AOR, Asociaţia […]