Credite pentru cofinanțarea proiectelor publice realizate cu fonduri europene

Date:

Ministerul Finanțelor a anunțat că vine în sprijinul primăriișor care vor să implementeze proiecte europene, dar nu au partea de confinanțare disponibilă.

„Știu cum e să lucrezi în primărie și să te dai peste cap să faci rost de finanțare pentru proiectele care sunt pentru oameni. Tocmai de aceea le-am promis primarilor din toată țara că voi fi alături de ei. Ceea ce mulți nu înțeleg este că atunci când implementezi un proiect din bani europeni trebuie să asiguri o parte de prefinanțare sau cofinanțare din buzunarul tău. Sunt sumele necesare implementării proiectelor finanțate aflate în sarcina bugetului local (…) Am creat un mecanism prin care să dăm posibilitatea primarilor să poată solicita împrumuturi din venituri din privatizare în limita sumei de un miliard de lei”, a anunțat ministrul liberal Marcel Boloș.

 Mecanismul   va permite primarilor să poată efectua trageri din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate în limita a 4.5 miliarde de lei. Sunt rezolvate astfel unele probleme urgente ale autorităților publice locale, ținând cont de faptul că sunt încă în implementare proiecte cu finanțare nerambursabilă din perioada de programare 2014-2020 ce trebuie trebuiau finalizate până la 31 decembrie 2023.  Actul normativ care reglementează acest mecanism a fost publicat în transparență decizională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...