COS Târgovişte a fost sancţionat cu o amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei

0 0

A avut loc in Sala Unirii a Consiliului Judeţean, şedinţa ordinară a Colegiului Pre-fectural la care au fost dezbătute 2 informări, una referitoare la activitatea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dâmboviţa, prezentată de doamna Sandu Ionela- comisar şef, iar cea de-a doua, o informare privind activitatea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa, prezentată de directorul executiv interimar Mircea Nistor.
La diverse, Prefectul judeţului a solicitat domnului Niţu Petre- prim comisar al Gărzii Naţionale de Mediu- Comisariatului Judeţean Dâmboviţa, prezent în sală, să facă o informare referitoare la nivelul de poluare de la operatorul industrial SC COS TÂRGOVIŞTE SA şi măsurile dispuse în acest sens.
În ultimele 2 luni, s-au constatat, potrivit Gărzii Naţionale de Mediu- Comisariatului Judeţean Dâmboviţa, depăşiri ale valorilor limită reglementate prin legea calităţii aerului. Ca urmare a acestor depăşiri, COS Târgovişte a fost sancţionat de instituţia menţionată cu o amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei.
Astfel, a fost notificată Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa privind nere-spectarea prevederilor legale stabilite prin Autorizaţia Integrată de Mediu, respectiv depăşirea valorilor limită zilnice a emisiilor de pulbere în suspensie. Operatorul industrial, va avea obligaţia ca în termen de 60 de zile de la data notificării să ia măsurile necesare pentru a respecta cerinţele prevăzute în Autorizaţia Integrală de Mediu. În caz contrat, Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa va dispune suspendarea autorizaţiei de mediu.
Totodată, având în vedere solicitarea COS Târgovişte către Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa de a se stabili o întâlnire în cursul lunii noiembrie pentru a dezbate acest subiect, transmisă spre ştiinţă Instituţiei Prefectului-judeţul Dâmboviţa în cursul zilei de ieri, s-a dispus ca în prima parte a lunii noiembrie să aibă loc o întâlnire la care să participe conducerea COS Târgovişte actuală, reprezentanţii investitorului care va prelua în curând activitatea de producţie a societăţii, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor din judeţul Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Luna Europeană a Securităţii Cibernetice

Cu ocazia Lunii Europene a Securităţii Cibernetice, Microsoft, Poliţia Română şi Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), cu sprijinul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), au susţinut un eveniment dedicat creşterii nivelului de conştientizare referitor la ameninţările de securitate cibernetică ce ne privesc pe […]