Corectarea Legii salarizării şi a inechităţilor din sistemul public de pensii, principalele teme discutate de ministrul Muncii cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie

0 0

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a avut o întâlnire cu reprezentanţii principalelor structuri sindicale din educaţie.
O primă temă discutată cu partenerii sociali a vizat proiectul de modificare a legii salarizării din sistemul public, astfel încât ea să genereze predictibilitate şi să fie eliminate discrepanţele existente în acest moment.
„Din păcate, Legea salarizării unitare a devenit profund neunitară. O echipă din minister lucrează deja la corectarea acestei legi şi cred că într-un termen de două-trei săptămâni vom avea un prim draft pe care să vi-l transmitem şi de la care îmi doresc să începem să lucrăm împreună”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.
Totodată, reprezentanţii sindicatelor au subliniat că actuala lege a salarizării nu se aplică corect în sistemul educaţional.
În ceea ce priveşte sistemul de pensii, discuţiile au vizat principalele direcţii de reformă care sunt analizate în cadrul grupului de lucru interinstitutional, obiectivul final fiind obţinerea unei propuneri de modificare a legii pentru reaşezarea sistemului pe baze echitabile.
Nu în ultimul rând, discuţiile cu reprezentanţii sindicatelor au vizat situaţia copiilor din mediile vulnerabile şi identificarea de noi moduri de intervenţie pentru a le acorda sprijin în continuarea parcursului educaţional.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sfaturi pentru turiştii care merg la munte

Salvamont face o serie de recomandări pentru turiştii care merg la munte. Printre altele, turiştii sunt sfătuiţi să aibă echipament de alunecare pe zăpadă corespunzător.Pentru cei care se îndreaptă către zonele turistice în care se află domenii de practicarea sporturilor de iarnă, Salvamont recomandă: Alegeţi un echipament de alunecare pe […]