„CORB Adventures Days”- Competiția  revine în Dâmbovița la începutul lunii noiembrie!

Date:

În prima săptămână a lunii viitoare, mai precis în perioada 2-5 noiembrie 2023,  la Șotânga va avea loc ultima etapă din Campionatul Național de Off Road 2023. „CORB Adventure Days 2023” este cotată ca etapa a VII-a din Campionatul Național de Off Road, va debuta cu finalizarea verificărilor tehnice și a înscrierilor și se va încheia duminică, 05 noiembrie, cu proba de trial. Este ultima etapă de campionat național din acest an și totodată ediția aniversară cu numărul X – a „CORB Adventure Days”.

Competiția se desfășoară sub egida Agenției Naționale pentru Sport, al Federației Române de Automobilism Sportiv (F.R.A.S.) și al Comisiei Naționale de Off Road. În concurs vor intra 6 clase consacrate  de la Standard la Extrem!

Campionatul de TRIAL, cunoscut și sub denumirea de probă super specială, va avea loc duminică, 5 noiembrie, la Șotânga, într-o locație ușor diferită față de cea de anul anterior. Această probă este proba care asigură cea mai bună vizibilitate asupra parcursului concurenților și este de atracție pentru spectatori.

Ca o premieră, în cadrul Campionatului de TRIAL va fi inclusă anul acesta și categoria juniori, aceștia fiind sportivii cu vârste sub 18 ani și care participă doar la TRIAL, însă însoțiți de un adult

Startul oficial al concursului va fi dat vineri dimineața, la Șotânga și specific CORB44, acesta va fi dat concomitent pentru mai multe clase. După start, echipajul fiecărei clase își va urma traseul specific ei.

Ca în fiecare an, și anul acesta organizatorii pregătesc trasee frumoase și pline de aventură, astfel că fiecare zi va fi o nouă provocare. Traseele vor avea între 60 și 80 km lungime și vor fi diferențiate ca grad de dificultate, în funcție de categoria de participare. Se va merge pe formatul clasic al unei etape de campionat cu două zile de Trophy și una de Trial, iar la final festivitatea de premiere.

Startul și finish-ul sunt comune pentru toate clasele Standard, Challenge, Open, SSV, Extrem și chiar Hobby. Toate vor avea loc în locul deja binecunoscut: Șotânga, Dâmbovița. 600 km de traseu pentru cele 6 clase înscrise (Standard, Challenge, Open, SSV și Extrem).

La clasa Standard echipajele vor parcurge un traseu de aproximativ 70 km /zi, cu un grad de dificultate adaptat acestei clase, în timp ce la Challenge, sportivii vor parcurge un traseu ușor diferit, mai greu dar cu același numar de kilometri.

Concurenții claselor Open si SSV (Side by Side) vor avea un traseu comun de aproximativ 65 km/zilnic. La clasa Extrem, sportivii își vor demonstra abilitățile pe cei aproximativ 60 km pe care îi vor parcurge într-o zi.

Pasionații de off-road care nu au licență de pilot, dar au mașină de teren și vor să „guste” plăcerile participării într-un concurs de Off Road, sunt invitați să se înscrie la clasa Hobby. Această clasă e pentru cei care vor să se acomodeze cu rigorile unui concurs înainte de a face pasul către Campionatul Național de Off Road. Participanții acestei clase vor avea de parcurs zilnic un traseu aproximativ de 80 km. Traseul este un antrenament pentru navigatori și o ocazie pentru toți participanții de a-și testa capacitățile și abilitățile de pilotaj, viteza de reacție și adaptabilitate la echipă. Concurenții se acomodează cu atmosfera și își cunosc viitorii adversari. Copiloții vor avea ocazia să navigheze pe road book și, ca măsură de siguranță, vor primi un track pentru confirmarea pozițiilor.

La probă sunt acceptate însă doar mașini de teren cu tracțiune 4×4 și anvelope cu profil minim AT. Sportivii clasei Hobby vor avea de parcurs un traseu special în care vor trebui să găsească selfie point-urile pregătite de organizatori pentru ei, dar și un trial în care să-și poată etala abilitățile într-un mediu controlat. Această clasă nu punctează în Campionatul Național de Off Road.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Panică și groază, o casă a fost cuprinsă de flăcări 

Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui...

Șoferii trebuie să fie foarte atenți când  temperatura trece de 35 de grade Celsius

Aceștia trebuie să își adapteze limita de viteză în...

Incendiu puternic între localitățile Perșinari și Raciu

Un incendiu de vegetație a izbucnit ieri,  între localitățile...

Jandarmeria Dâmbovița este mandră de rezultatele jandarmului Constantin Rizea 

Plutonierul-adjutant șef Constantin Rizea a primit din partea primarului...