Corala târgovişteană „Pro Musica Gheorghe Dimancea” a încântat publicul din Cracovia

0 0

coralaCapitala culturală a Poloniei a găzduit, în perioada 4 – 6 octombrie, Festivalul Internaţional al Corurilor şi Orchestrelor, eveniment ce a reunit, pe scenele încântătorului oraş de pe Vistula, 11 ansambluri din toată lumea -Elveţia, Islanda, Lituania, Bulgaria, Suedia, Danemarca etc. Printre coralele participante, ce au trecut criteriile exigente de selecţie, s-a aflat şi „Pro Musica Gheorghe Dimancea” din Târgovişte, sub bagheta dirijorului Florin Emil Nicolae Badea. Şi de această dată, corul târgoviştean cu o existenţă remarcabilă, dacă este să ne raportăm la anul înfiinţării (1874), dar şi cu un palmares bogat, pe măsura tradiţiei, şi-a reconfirmat valoarea, reuşind să-şi atragă simpatia unui public elevat.
Dacă vorbim despre atuurile târgo-viştenilor, putem spune că repertoriul extrem de diversificat a fost completat de experienţa şi talentul unui ansamblu închegat, care, trecând prin registrele religios, folcloric, dar şi clasic, a reuşit să smulgă minute în şir de aplauze.
„A fost o onoare pentru mine şi pentru toţi colegii mei din Pro Musica să reprezentăm Târgoviştea într-un festival de o asemenea anvergură. Mă bucur că, şi de această dată, ne-am prezentat foarte bine şi am reuşit să câştigăm atât simpatia publicului, cât şi pe a celorlalţi participanţi. Sârba românească şi tot ce a însemnat registrul folcloric au electrizat din nou publicul, care a reacţionat extraordinar la ruperile de ritm impuse de repertoriul nostru. Am consemnat încă o reuşită, într-unul dintre cele mai bogate centre cultural – artistice europene. Pentru acest lucru le mulţumesc colegilor mei din Pro Musica şi, în egală măsură, celor din Consiliul Municipal Târgovişte, instituţie care ne-a sprijinit permanent în demersul nostru artistic. Sperăm ca, în curând, să avem o întâlnire de suflet şi cu publicul târgoviştean”, a declarat dirijorul Florin Emil Nicolae Badea, la sosirea de la Cracovia.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PREZENŢA LA ŞCOALĂ, OBLIGATORIE, PENTRU A PRIMI "BANII DE LICEU"

Şi în acest an şcolar, Ministerul Educaţiei Naţionale continuă derularea Programului naţional „Bani de liceu”. Ajutorul financiar alocat elevilor prin acest program este în valoare de 180 lei pe lună şi se acordă numai acelora ale căror familii au un venit lunar per membru de maximum 150 lei. O condiţie […]