Copiii infectați cu varianta Delta

ATENȚIE, tot mai mulți copii sunt infectaţi cu varianta Delta. Deja, spitalele au început să inventarieze paturile destinate secțiilor de pediatrie COVID-19. Nu trebuie să omitem aceste avertismente privind copii. Varianta Delta, nu numai că infectează copiii cu o frecvență mult mai mare decât alte variante ale coron-avirusului, însă cei mai mici au acum și șanse mari să facă forme mai grave ale bolii. Avem internați deja opt copii cu forme destul de îngrijorătoare.
Cazurile noi de infectare la copii, nu numai că sunt din ce în ce mai multe, dar severitatea bolii a crescut și ea semnificativ, în contextul în care mai avem trei săptămâni și va începe și școala, chiar și în mijlocul unui nou val puternic alimentat de circulația variantei Delta.
Experţii sunt îngrijorați că cei mici devin, în acest nou val al pandemiei, și victime ale coronavirusului dar și vectori de transmisie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Rezultatele primului studiu privind eficiența vaccinurilor COVID în România

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 au risc de deces de 14 ori mai mic decât cele nevaccinate, risc de internare și spitalizare în ATI de 12 ori mai mic și risc de infectare de 10 ori mai mic – sunt rezultatele primului studiu privind eficiența vaccinului efectuat în România, prezentate marți […]