Copiii ar trebui să viseze, nu să muncească!

12 iunie este Ziua Mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor. Organizaţia Internaţională a Muncii a lansat Ziua mondială împotriva exploatării prin muncă a copiilor în 2002 pentru a se concentra atenţia asupra dimensiunii globale a muncii copiilor şi asupra acţiunilor şi eforturilor necesare pentru a le elimina. În fiecare an, la 12 iunie, acest eveniment reuneşte guvernele, organizaţiile angajatorilor şi lucrătorilor, societatea civilă, precum şi milioane de oameni din întreaga lume pentru a le reaminti situaţia copiilor care muncesc şi pentru a găsi soluţii în privinţa lor.
Tema din acest an este Copiii ar trebui să viseze, nu să muncească!
Cu toate acestea, astăzi, 152 de milioane de copii muncesc. Deşi copiii muncesc în aproape toate sectoarele, 7 din 10 activează în agricultură.
Cifre îngrijorătoare
La nivel mondial, 218 milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 17 ani sunt angajaţi.
Dintre aceştia, 152 de milioane sunt victime ale exploatării; aproape jumătate dintre ei, 73 de milioane, lucrează în condiţii periculoase.
Aproape jumătate dintre copiii exploataţi prin muncă se află în Africa; 62,1 milioane în Asia şi Pacific; 10,7 milioane în cele două Americi; 1,2 milioane în statele arabe şi 5,5 milioane în Europa şi Asia Centrală.
Aproape jumătate din totalul celor 152 de milioane de copii exploataţi prin muncă sunt în vârstă de 5-11 ani. 42 de milioane (28%) au vârste cuprinse între 12 şi 14 ani; şi 37 de milioane (24%) au între 15 şi 17 ani.
Dintre cei 152 de milioane de copii care muncesc, 88 de milioane sunt băieţi, iar 64 de milioane sunt fete.
Munca copiilor este concentrată în principal în agricultură (71%), pescuitul, silvicultură, creşterea animalelor şi acvacultură; 17% în Servicii şi 12% în sectorul industrial, inclusiv în minerit.
Obiectivele de dezvoltare durabilă (SDG), adoptate de liderii mondiali în 2015, includ un angajament global reînnoit pentru a pune capăt exploatării prin muncă a copiilor.
în mod special, obiectivul 8.7 al Obiectivelor de dezvoltare durabilă solicită comunităţii globale: „să ia măsuri imediate şi eficiente pentru eradicarea muncii forţate, pentru a pune capăt sclaviei moderne şi traficului de fiinţe umane şi pentru a asigura interzicerea şi eliminarea celor mai grave forme ale exploatării copilului, folosirea lor ca soldaţi până în 2025.”
Copiii exploataţi prin muncă nu merg la şcoală, nu au timp să se joace, mulţi nu primesc hrană şi îngrijire core-spunxătoare. Peste 50% dintre ei sunt expuşi celor mai grave forme de exploatare prin muncă, cum ar fi medii periculoase, sclavia sau alte forme de muncă forţată, activităţi ilicite, cum ar fi traficul de droguri sau prostituţia, dar şi implicarea în conflicte armate, notează site-ul amintit anterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

VIITORUL EUROPEI, DEZBĂTUT ÎN CONSILIUL DIRECTOR AL COMUNELOR ŞI REGIUNILOR DIN EUROPA

„Viitorul Europei pleacă de la solidaritate şi cred cu tărie că cea mai profundă solidaritate este cea între aleşii locali. Este o onoare pentru noi să vă avem alături în România şi mă bucur că împreună avem ocazia astăzi să identificăm soluţii pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, indiferent de localitatea, […]