Asociaţia Ecologică Floare de Colț a implementat, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nucet, cu finanţare din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, proiectul „EDUCAȚIE ȘI VOLUNTARIAT DE MEDIU PENTRU TINERET”. Zona de desfășurare a activităților practice a fost la poalele abruptului prahovean al Bucegilor.
Tinerii participanți, 80 la număr, grupați în opt echipe au fost din cinci județe, de la mai multe școli: Liceul Tehnologic ”Aurel Rainu” Fieni, Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncoveanu” Târgoviște, Colegiul Național ”Constantin Carabella” Târgoviște, Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” Târgoviște, Școala Cornești Frasin, Școala Gimnazială ”Elena Donici Cantacuzino” Pucioasa, Școala Gimnazială ”Ioan Alexandru Brătescu Voinești” Târgoviște, Liceul de Arte ”Bălașa Doamna” Târgoviște, Școala Gimnazială ”Radu cel Mare” Târgoviște etc.
Prima zi a fost alocată unei activități ușoare, de acomodare și a constat într-o drumeție la Cascada Urlătoarea, prilej de a face și o activitate de ecologizare, de colectare a deșeurilor aruncate, pe poteci, de turiștii mai puțin civilizați sau de refacere a unor marcaje turistice. Au urmat obiective mai complexe, mai diversificate. Serile au fost dedicate unor activități sportive (volei, fotbal) sau distractive (pitita, jocuri de cărți etc.). Stingerea a fost dată devreme, fiindcă a doua zi urma tura cea mai lungă, o drumeție spre zona Diham.
În ziua a treia, având echipament de munte, tinerii au plecat grupat, pe echipe, de la cabana Gura Diham. După un prim urcuș mai abrupt, au ajuns la ramificația „spre țeavă”, adică la marcajul „triunghi albastru”, care i-a scos în șaua Baiului. Drumul prin pădure, umbrit, răcoros, a fost apreciat corespunzător, iar în necesarele pauze de pe traseu au fost prezentate aspecte legate de marcaje, de formele și culorile lor. Unde a fost cazul, aceste marcaje au fost curătate și refăcute. După aprox. două ore de mers, cu multiple opriri pentru tururi de orizont, grupele au ajuns, tot eșalonat, la celebra cabană Diham (numită, după incendiul de acum vreo 15-20 de ani, Diham Phoenix!) la „Mama Oara”, în vârstă de 82 de ani, cea mai longevivă cabanieră din munții României, un simbol al oamenilor de munte. Au urmat alte două zile în care au fost schimburi de ateliere iar activitățile teoretice au alternat cu cele practice.