COOPERARE între DIICOT Dâmboviţa, poliţiştii SCCO Dâmboviţa şi autorităţile din IRLANDA DE NORD pentru destructurarea unui grup infracţional

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, sprijiniţi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Ploieşti şi Buzău, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Simultan, în oraşul Belfast, din Irlanda de Nord, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, de partenerii britanici, care au vizat identificarea şi audierea persoanelor care ar practica prostituţia.
Activităţile de investigare s-au desfăşurat în perioada august 2020 -iunie 2021, fiind documentată activitatea infracţională a 13 persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.
Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi constituit un grup infracţional organizat, acţionând atât pe teritoriul României, cât şi în Marea Britanie, Spania, Germania şi Belgia. Aceştia ar fi racolat peste 20 de tinere, pe care le-ar fi determinat, fie prin metoda „lover boy”, fie prin constrângere fizică sau psihică, să practice prostituţia.
Totodată, doi dintre bănuiţi ar fi înşelat cu peste 100.000 de lire, prin inducerea în eroare, un cetăţean britanic, client al serviciilor sexuale.
În urma percheziţiilor, au fost găsite bijuterii, bani, mai multe înscrisuri şi 9 autoturisme de lux, bunuri care urmează să fie indisponibilizate.
Nouă persoane sau fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri.Activităţile s-au desfăşurat în cooperare cu poliţişti ai Unităţii de Combatere a Traficului de Fiinţe Umane şi Sclaviei Moderne a Police Service Northern Ireland, la acţiunile desfăşurate în România, participând şi doi poliţişti irlandezi.
Precizăm că activităţile au fost desfăşurate sub egida EUROJUST şi cu sprijinul EUROPOL, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor.
La acţiuni, au participat şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Amendă pentru că a aruncat gunoaie ilegal, iar maşina folosită a fost confiscată

Un cetăţean care a aruncat gunoaiele ilegal a fost amendat cu o sumă destul de mare, iar autoutilitara folosită a fost confiscată. Incidentul a avut loc în Răcari, în zona fostei Fabrici de zahăr, unde Poliţia Naţională, Jandarmeria şi Poliţia Locală s-au autosesizat.La faţa locului au ajuns imediat şi comisarii […]