Controalele ANPC, în perioada reducerilor, nu s-au oprit. Sancțiunile continuă

0 0

Comandamentul Special Black Friday – structura creată în premieră, în acest an de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) – a controlat platforma unui operator economic Dante Internațional SA, după aceeași metodă, prin accesarea site-ului, pentru verificarea respectării prevederilor legale la comerțul online (reduceri, promoții).
Comisarii ANPC au constatat următoarele abateri:

  1. Pe pagina de prezentarea a produselor, lângă prețul de referință („prețul tăiat”) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: „Prețul tăiat este cel mai mic preț la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile”, neexistând nicio altă informație care să prezinte durata promoției (reducerii), respectiv data de început a acesteia.
  1. Din analiza documentației prezentate de operatorul economic privind evoluția prețurilor, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii, pentru produsele verificate, coroborat cu constatările de mai sus, a rezultat faptul că omiterea informației privind data aplicării reducerii este de natură să creeze confuzie și dificultate în verificarea celui mai mic preț la care sunt vândute produsele, în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de aplicarea reducerii.
    Ca atare, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 50 000 lei.
    De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Început de săptămână cu incendii

Pompierii au intervenit pentru stingerea a două incendii în localitățile Voinești și Răscăeți.Primul incendiu a izbucnit la o anexă în comuna Voinești, sat Gemenea. La locul evenimentului au acționat echipaje de pompieri de la Garda Voinești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și de la Detașamentul Târgoviște […]