Controale drastice, la proprietarii de câini periculoși din județul Dâmbovița 

Date:

În perioada 10 august – 10 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au efectuat verificări la proprietarii de câini periculoși de pe raza județului Dâmbovița.

Activitățile au vizat verificarea modului de respectare a prevederilor legale incidente protecției animalelor, dar și pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care încalcă normele privind regimul de deţinere a animalelor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 95 de proprietari de câini periculoși, 19 dintre câini fiind din categoria I și 73 din categoria a II-a.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea, 86, fiind pentru nerespectarea condițiilor pe care proprietarii/deținătorii temporari de animale trebuie să le respecte și pentru încălcarea obligației referitoare la depunerea la sediul poliției în a cărei rază este situat imobilul în care este deținut câinele a unei adeverințe în fotocopie, eliberată de Asociația Chinologică Română, afiliată la Federația Chinologică Internațională, din care să rezulte încadrarea câinelui în categoriile prevăzute de lege.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la 73.000 de lei.

Precizăm că aceste verificări vor continua și în perioada următoare.

În cursul lunii septembrie a.c., în urma verificărilor efectuate la un imobil din Priseaca, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei, unui bărbat, deținător a doi câini din rasa Amstaff.

Acesta a fost amendat pentru că nu și-a îndeplinit obligația de a microcipa animalul, de a îl înregistra la Asociația Chinologică Română și de a îl declara la o unitate de poliție.

Totodată, bărbatul nu ar fi asigurat asistența medicală necesară, respectiv nu s-ar fi îngrijit pentru a efectua deparazitarea animalului și vaccinarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Unitate și Devotament: Penitenciarul Mioveni și Directorul Ghebaru Onorează Ziua Națională și Moștenirea Eroică

Subcomisarul de poliție penitenciară Patric Daniel Ghebaru și Penitenciarul...

Cum alegi cel mai bun geam termopan

Alegerea tipului potrivit de sticla pentru ferestrele termopan este...

Afla care este capitalul social minim pentru infiintarea unui SRL

Capitalul social este una dintre componentele esențiale ale unei...