Controale ANSVSA în sectorul produselor alimentare de origine nonanimală în luna ianuarie 2018

În cursul lunii ianuarie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat 6.357 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor şi fructelor. Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 35 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 49.000 lei.
Neconformităţile constatate şi sancţionate au fost:
În judeţul Dâmboviţa, 13.600 lei – depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; spaţiile, suprafeţele şi ustensilele neîntreţinute corespunzător; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.
De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Peste o mie de participanţi la concursul "Să cresc mare şi voinic!"

Vineri este programată etapa finală a Concursului Internaţional: „Să cresc mare şi voinic!” (secţiunea cu participare directă), organizat de Grădiniţele Alexandrina Simionescu Ghica şi Rază de Soare din Târgovişte, dar şi de Grădiniţa nr. 48 din Brăila, concurs derulat, ca în fiecare an, cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Evenimentul va […]