Consumul de băuturi alcoolice nu protejează în niciun caz de COVID-19

Nu există o „limită de siguranţă” in ceea ce priveşte consumul de băuturi alcoolice! Riscul de deteriorare a sănătăţii creşte odată cu fiecare băutură alcoolică consumată!
Consumul de alcool este a treia cauză de boală şi moarte prematură pentru populaţia generală, fiind responsabil la nivel mondial pentru mai mult de 200 de boli, conform Organizaţiei Mondialea Sănătăţii.
În România, 80% din bărbaţi şi 55% din femei sunt consumatori de alcool iar 67% din bărbaţi şi 31% din femei au un consum excesiv. În anul 2017, nivelul mortalităţii datorate alcoolului a fost de 44,33 decese la 100.000 de locuitori în rândul populaţiei de 15-49 ani, de 308 decese la 100.000 locuitori la grupa de vârstă 50-59 ani şi de 793 decese la 100.000 la populaţia de peste 70 ani. Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, desfăşoară în luna iunie 2021 campania de informare-educare-conştientizare Consumul de băuturi alcoolice îţi afectează sănătatea! Nu merită să rişti! Informează-te! -Luna naţională a informării despre efectele consumului de alcool, cu scopul de a informa populaţia generală despre efectele consumului de alcool, pentru a contribui la formarea unor valori şi atitudini pozitive faţă de stilul de viaţă sănătos şi la stimularea schimbărilor pozitive în comportamentul legat de alcool.
Obiective specifice:
” Creşterea nivelului de informare a populaţiei generale asupra consecinţelor medicale, sociale şi psihologice ale consumului de alcool.
” Reducerea altor riscuri şi pericole pentru sănătate în perioada pandemiei de COVID-19. Mesaje cheie:

  1. Evitaţi cu totul consumul de băuturi alcoolice! În cazul în care consumaţi, menţineţi un consum minim! Rămâneţi vigilenţi, să acţionaţi rapid şi să luaţi decizii cu mintea clară, pentru dumneavoastră şi pentru ceilalţi din familia şi comunitatea dvs!
  2. Nu consumaţi niciodată băuturi alcoolice dacă luaţi medicamente, chiar şi remedii pe bază de plante sau fără prescripţie medicală. Acest lucru le-ar putea

face mai puţin eficiente sau chiar toxice şi periculoase.

  1. Nu consumaţi deloc băuturi alcoolice în cazul în care conduceţi autovehicule!
  2. Discutaţi cu copiii şi tinerii despre problemele asociate consumului de băuturi alcoolice. Nu îi lăsaţi săi vadă pe adulţi consumând băuturi alcoolice – fiţi un model! Supravegheaţi-i în timp ce vizionează ecrane (inclusiv televizorul), deoarece pot fi expuşi publicităţii la alcool care poate stimula iniţierea timpurie a consumului de alcool.Dacă planificaţi o sarcină sau sunteţi însărcinată nu consumaţi deloc băuturi alcoolice! Pentru gravide, nu există un tip de băutură alcoolică sau cantitate sigură de alcool care să poată fi consumată, fără riscul unor efecte negative asupra sarcinii şi dezvoltării fătului.
  3. În contextul pandemiei de COVID-19, ţările lumii trebuie să ia măsuri decisive pentru a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2. În aceste circumstanţe critice, este esenţial ca toţi oamenii să fie informaţi cu privire la alte riscuri şi pericole pentru sănătate, astfel încât să poată rămâne în siguranţă şi sănătoşi. Consumul de băuturi alcoolice nu protejează în niciun caz de COVID-19 şi nici de infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O zi liberă pentru salariaţii care se vor autorecenza prin intermediul internetului la recensământul din 2021

Ordonanţa de Urgenţă nr. 19 din 4 februarie 2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021 prevede ca persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul interne-tului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecţie a acestei metode.Dovada autorecenzării online […]