Consiliul Național al IMM-urilor cere prorogarea termenelor de neaplicare a sancțiunilor privind neîncărcarea facturilor în sistem

Date:

Reprezentanții Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) s-au întâlnit  cu premierul Marcel Ciolacu, una dintre solicitări fiind prelungirea perioadei de grație în care nu se aplică amenzi pentru abaterile firmelor de la obligațiile privind sistemul informatic RO e-Factura până la 31 decembrie 2024.

Potrivit legislației în vigoare,  nu se aplică amenzi pentru neîncărcarea facturilor în sistemul RO e-Factura până pe 31 martie 2024, dar antreprenorii IMM vor prelungirea acestei perioade de grație până la finalul anului 2024.

„Solicităm prorogarea până la 31 decembrie 2024 a termenelor de neaplicare a sancțiunilor privind neîncărcarea facturilor la termen, respectiv înregistrarea facturilor neprimite prin RO e-Factura. Solicităm campanii de informare a antreprenorilor cu privire la această e-Factură. (…) Solicităm și tutoriale pentru a informa mai clar întreprinzătorii, campanii de informare, îmbunătățirea platformei, pentru că sunt foarte multe probleme” – a declarat președintele Consiliului IMM, Florin Jianu.

Organizația patronală IMM solicită și ajutoare din partea statului, sub forma unor vounchere, pentru firme, pentru acoperirea unor cheltuieli cu soluțiile digitale de conformare la sistemul RO e-Factura.

Antreprenorii propun și instituirea unei scheme de ajutor- un program de vouchere de digitalizare, prin care întreprinzătorii să-și poată susține o parte din costurile cu ceea ce înseamnă conformarea cu e-Factura. De asemenea, solicită ca ANAF și Ministerul de Finanțe să vină și cu analize de impact cu ceea ce au constat dânșii.

Potrivit unui chestionar online derulat de CNIPMMR, 6 din 10 întreprinzători au menționat costurile ridicate pentru conformarea firmelor la sistemul RO e-Factura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

ȘANSE MINIME PENTRU SORANA CÎRSTEA LA STUTTGART

Zilele trecute a fost efectuată tragerea la sorți pentru...

ARGINT LA CUPA ROMÂNIEI DE BOX PENTRU CS TÂRGOVIȘTE

Performanță remarcabilă atinsă de unul dintre cei mai promițători...

CSM TÂRGOVIȘTE, ZDROBITĂ DE SEPSI SIC SF. GHEORGHE ÎN PRIMUL MECI AL FINALEI MICI

Ultimele câștigătoare ale titlului național din baschetul feminin românesc...