CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA BIBLIOTECA JUDEŢEANĂ „Ion Heliade Rădulescu” DÂMBOVIŢA Incursiune în literatura S.F.

Deşi mulţi o consideră periferică, trebuie remarcat faptul de necontestat că literatura S.F. contemporană are încărcătura specific existenţială şi, dacă se vrea o radiografie distopică a omenirii, cu pretenţii de previziune, poate concura cu succes cu ceea ce este acreditat ca fiind marea literatură. Deja avem nume de referinţă precum Arthur C. Clarke, Isaac Asimov sau Heinlein, primul având puternice accente filozofice care frizează raportul om -creator, iar cel de-al doilea speculând, printre altele, evoluţia probabilă, în plan sentimental şi social, a raportului om – inteligenţa artificială.
Astfel, la începutul acestei luni, mai precis, joi, 3 iunie 2021, la ora 18.00, a avut loc o nouă întâlnire „Seara de carte la Târgovişte”, la sediul Bibliotecii Judeţene „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa.

Cartea propusă spre dezbatere a fost „Dune”, scrisă de Frank Herbert. Prezentarea a fost asigurată de Alexandru Mărgărit.
Evenimentul s-a desfăşura cu respectarea normelor de prevenţie privind situaţia ce a fost generată de SARS-CoV-2.
Sperăm că vor mai urma şi alte prezentări de autori S.F., urmate de proiectări de filme, ecranizări ale unor adevărate capodopere ale genului. Astfe, dacă se va prezenta, de exemplu, cartea „2001: Odissea spaţială”, apărută la editura Nemira, ar fi interesant dacă ar urma proiectarea filmului omonim realizat de regizorul Stanley Kubrick. Ar fi o seară intelectuală cu adevărat interesantă. Şi exemplele, referitoare la relaţia literatură S.F. – film pot fi multe, dar… Oricum, „Seara de carte la Târgovişte” este o întâlnire cu caracter amical, la care oricine este bine venit.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poţi face parte din echipa Jandarmeriei!

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa recrutează candidaţi pentru participarea la concursul de admitere la Academia de Poliţie „Alexandru loan Cuza” Bucureşti, sesiunea 2021, pentru următoarele locuri: 7 locuri alocate Jandarmeriei Române la Facultatea de Poliţie, pentru învăţământul cu frecvenţă-domeniul de licenţă „Drept”, programul de studii universitare de […]