Consiliul Judeţean Dâmboviţa a participat la evenimentul aniversar „20 de ani de Dezvoltare Regională Sud Muntenia”

0 0

O delegaţie a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, condusă de preşedintele Daniel Comănescu, a participat la evenimentul aniversar „20 de ani de Dezvoltare Regională Sud Muntenia”, desfăşurat în localitatea Goleşti, oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş.
La eveniment au participat şi au rostit alocuţiuni următorii reprezentanţi ai instituţiilor centrale, colaboratori ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia: Tudose Nicolae – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Constantin Ivan – secretar de stat în Ministerul Economiei, Lucian Pătraşcu – secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului. De asemenea, au mai fost prezenţi: Luciana Cristea – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan -deputat, foşti preşedinţi ai Consiliului Judeţean Dâmboviţa, primari dâmboviţeni, directori ai instituţiilor deconcentrate din judeţ, reprezentanţi ai Academiei Române, membri ai Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia la momentul înfiinţării Agenţiei, dar şi numeroşi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Acţiunea, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, cu ocazia celebrării a 20 de ani de activitate, a cuprins o expoziţie intitulată „Fabricat în Sud Muntenia”, în cadrul căreia fiecare judeţ din regiune şi-a expus produsele tradiţionale specifice, costume populare şi materiale de promovare.
La standul judeţului Dâmboviţa au fost prezenţi şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, firmele implicate în această acţiune fiind SC Arctic SA, SC Rondocarton SRL, Ceres Pucioasa şi Agricool Bia Zoo Production SRL.
De asemenea, în sprijinul delegaţiei Consiliului Judeţean Dâmboviţa au venit şi instituţii cu profil educaţional şi turistic, respectiv Complexul Naţional Muzeal „Cutea Domnească”, Asociaţia Padina-Peştera şi Universitatea Valahia din Târgovişte, care au prezentat publicului interesat atât serviciile pe care le oferă, cât şi potenţialul activităţii desfăşurate. Din delegaţie au făcut parte şi reprezentaţi ai Primăriei Cândeşti, fiind astfel promovate produsele tradiţionale ale judeţului.
Expoziţia a fost un bun prilej pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa de a-şi face cunoscute, la nivelul regiunii Sud Muntenia, identitatea, valorile, tradiţiile, dar şi unicitatea, frumuseţea şi specificul locurilor. Drept recunoştinţă pentru modul în care a condus şi a gestionat activitatea şi proiectele Agenţiei, în calitate de director al acesteia, Liviu Muşat a primit, din partea colegilor, un premiu de excelenţă. La rândul său, a mulţumit pentru apreciere, a făcut o prezentare succintă a tuturor celor şapte judeţe care fac parte din regiune şi a premiat, din partea Agenţiei, şapte proiecte de succes din fiecare judeţ. Manifestarea a cuprins şi momente artistice susţinute de ansambluri folclorice reprezentative pentru judeţele din regiune. Consiliul Judeţean Dâmboviţa este reprezentat de Ansamblul Chindia al Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Circulaţia închisă până la data de 21.10.2018 pe "Drum de legătură DJ 713 Dichiu - DJ 714 Zănoaga"

Pentru realizarea, în condiţii de siguranţă, a lucrărilor de poduri din cadrul obiectivului de investiţii „Drum de legătură DJ 713 Dichiu – DJ 714 Zănoa-ga”, perioada de închidere a circulaţiei rutiere, pe acest traseu, se extinde până la data de 21.10.2018. Restricţiile de circulaţie impuse până la această dată, pe […]