Consilierii târgovişteni au aprobat lista blocurilor de locuinţe care vor intra în reabilitare termică

Aleşii locali au aprobat lista blocurilor de locuinţe din municipiul Târgovişte, incluse în programul local multianual privind creşterea performanţei energetice. Este vorba despre nu mai puţin de 40 de scări de bloc iar finanţarea şi execuţia lucrărilor se vor realiza în limita fondurilor alocate de la bugetul local, de la bugetul de stat şi de asociaţiile de proprietari.
Potrivit prevederilor OUG nr. 18/2009, privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, Ministerul Dezvoltării Regionale asigură finanţarea pentru lucrări de reabilitare termică în procent de 50%, 30% reprezintă sprijin de la bugetul local şi restul de 20% este cota de finanţare ce revine asociaţiilor de proprietari.
Pentru anul 2018, prin ordin de ministru, municipiul Târgovişte are alocat pentru acest program suma de 2,115 milioane de lei, bani de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

15 mai, termen limită de depunere a cererilor unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că, in conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Agriculturii numărul 15/2018 cererile unice de plata în agricultură se depun până la data de 15 mai 2018. În judeţul Dâmboviţa au solicitat sprijin prin cererea unică aproximativ 17900 de fermieri, ceea ce reprezintă peste […]