Consilier local PNL: „Banii pentru bursele şcolare acordate elevilor din Târgovişte sunt exclusiv de la bugetul de stat”

Inspectorul şcolar Dan Tică, membru al Grupului PNL din Consiliul Local Târgovişte, a abordat într-o conferinţă de presă problema finanţării şi acordării burselor în învăţământul preuniversitar. După câteva precizări de ordin legal, privind cadrul asigurării resurselor la acest capitol bugetar, consilierul Dan Tică a arătat că, pentru „unităţile de învăţământ şi bursele acordate elevilor, finanţarea se face în baza actului administrativ emis de inspectoratul Şcolar. Acelaşi act normativ spune că, pentru finanţarea cheltuielilor cu bursele şcolare, autorităţile administraţiei publice locale alocă, pe lângă sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată şi sume din bugetele locale. Conform HG 1064/2020 privind stabilirea cuantumului burselor pentru elevi, în anul şcolar 2020-2021, acesta este de 100 de lei. Autorităţile publice locale pot stabili un cuantum mai mare al acestor burse, în funcţie de posibilităţile lor financiare dar, atenţie, nu mai mic de 100 de lei. Pentru finanţarea burselor prin bugetul de stat, Primăria Târgovişte a primit, la 31 martie 2021, suma de 3,967 milioane de lei. Trecând la proiectul de hotărâre privind aprobarea Bugetului de venituri şi cheltuieli al Municipiului Târgovişte, aprobat şi asumat de Primărie, la Capitolul „Învăţământ, alte cheltuieli” a fost alocată doar această sumă, de 3,967 milioane de lei, primită din cotele defalcate din TVA, chiar dacă primăriile trebuiau să aloce, conform legii, pe lângă această sumă şi sume din bugetele lor locale. La Târgovişte nu s-a alocat niciun leu în plus!”, a precizat consilierul local liberal Dan Alexandru Tică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Facilităţi pentru absolvenţii care se înregistrează în evidenţele AJOFM

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa informează absolvenţii promoţiei 2020 -2021 că, în termen de 60 de zile de la data absolvirii, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie de agenţie în scopul integrării acestora pe piaţa forţei […]