Conferință  organizată de Camera de Comerț Dâmbovița:  ”Evoluția protecției consumatorilor în vremuri de criză”

Date:

Camera de Comerț Dâmbovița, în colaborare cu Camera de Comerț si Industrie a României, SCA Piperea & Asociatii, Facultatea de Drept și Științe Administrative – Universitatea „Valahia” din Târgoviște, a  organizat Conferința cu tema „EVOLUȚIA PROTECȚIEI CONSUMATORILOR ÎN VREMURI DE CRIZĂ”. Alături de  profesorul Gheorghe Piperea și partenerii din cadrul „Piperea și Asociații”, avocați, specialiști în drept, au onorat evenimentul Adrian Chițescu – Subprefect,  Laura Monica Gorghiu – Rector al Universității Valahia din Târgoviște, Constanța Mătușescu – Decan al Facultății de Drept și Științe Admnistrative,  Valentin Calcan – Președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, reprezentanți ai Comisariatului județean pentru Protecția Consumatorilor Dâmbovița, profesori din cadrul Facultății de Științe Juridice, reprezentanți ai mediului de afaceri din județ și studenți.

Au  prezentat teme actuale Gheorghe Piperea (partener fondator): Practicile comerciale incorecte ale băncilor; Diana Procopiescu (avocat senior): Cazierul comercial și efectul de disuasiune (descurajare) și de persuasiune (încurajare). Sancțiuni și efecte negative în planul imaginii și al credibilității comercianților;
 Iulia Golgojan (avocat senior coordonator): Clauzele abuzive; Alexandru Ratoi (partener): Digitalizarea și protecția consumatorilor.

„În cadrul conferinței s-a identificat ca necesitate esențială în mediul afacerilor, instituția „cazierului comercial”, aceasta oferind o perspectivă detaliată asupra istoricului financiar și al comportamentului unei companii. Un cazier comercial complet și precis furnizează informații despre solvabilitatea unei afaceri, comportamentul de plată, datorii, și alte aspecte relevante, oferind astfel transparență și încredere între părțile implicate într-o colaborare comercială. Dinamica și diversitatea relațiilor comerciale au impus necesitatea existenței unui document de control în care să fie trecute faptele și sancțiunile aplicate comercianților și altor profesioniști pentru a facilita procesul de cunoaștere a partenerilor de afaceri sau potențialilor parteneri de afaceri.

Cine răspunde „faptele” inteligenței artificiale? Cum și până când operează răspunderea: Ce răspundere cor avea furnizorii de servicii de platforme esențiale? Digitalizarea aduce cu sine numeroase beneficii, dar și provocări în ceea ce privește protecția consumatorilor. Odată cu creșterea comerțului electronic și a utilizării platformelor online, devine crucial să se dezvolte și să se implementeze măsuri eficiente de protecție a consumatorilor în mediul digital.

Conferința a adus în prim-plan cele mai relevante subiecte despre protecția consumatorilor, în cadrul căreia participanții au acumulat informații importante privind desfășurarea corectă și în bune condiții a activității comercianților, cu scopul de a preveni abaterile, sancțiunile și măsurile impuse de dispozițiile legale în vigoare, privind interzicerea unor practici comerciale incorecte. Specialiști în drept și reprezentanți ai industriei au oferit perspective valoroase și soluții practice pentru a face față provocărilor”- se precizează în comunicatul remis mass-media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A ajuns cu mașina în șanț 

Evenimentul rutier  s-a produs în localitatea Nisipurile. Cel mai probabil...

O clipă de neatenție îi putea costa viața! 

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu...

Tragedie pe DN 72A, în localitatea Gheboieni

Tragedie pe DN 72A în localitatea Gheboieni,  polițiștii din...

Jandarmii dâmbovițeni, în mijlocul cetățenilor 

Jandarmii dâmboviţeni au participat la ziua de 1 Decembrie,...