Published On: lun, iul. 22nd, 2019

Conferinţa Internaţională UNIFERO, a XII-a ediţie

nichiduta.ro

La Universitatea Valahia din Târgovişte, a avut loc deschiderea oficială a celei de-a XII-a ediţii a Conferinţei Internaţionale UNIFERO (Uniunea Internaţională a Femeilor Române) Inc. -„Femeia, pentru o societate românească şi globală, prosperă şi educată”.
Prezent la eveniment, secretarul judeţului Dâmboviţa, Ivan Vasile Ivanoff, a transmis mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea:
„Adresez un salut călduros tuturor participanţilor la Conferinţa Internaţională UNIF-ERO, care se desfăşoară în aceste zile, la Târgovişte.
Considerăm că organizarea acestui eveniment este un moment de marcă pentru femeile din România – din ţară sau care locuiesc şi muncesc în străinătate, eveniment care se înscrie, firesc, în viaţa societăţii româneşti, pe drumul ei către dezvoltare, modernizare, prosperitate economică şi propăşire spirituală.
Cu toate că, în Europa, în ultimii ani, s-au făcut paşi însemnaţi pe drumul progresului, mulţumită acţiunilor constante, desfăşurate la nivel local, naţional şi european, mai sunt multe de făcut. Suntem încă departe de a fi obţinut egalitatea de gen, mai ales în domenii precum piaţa muncii, independenţa economică, salarii şi pensii, reprezentare egală în posturile de conducere, lupta pentru contracararea violenţei împotriva femeilor, reprezentare externă.
În baza unor provocări bine definite care s-au conturat de-a lungul timpului, şi în ţara noastră s-au adoptat linii tematice de acţiune, consolidate în politici privind combaterea discriminării de gen, strategii naţionale pentru egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pe piaţa muncii, strategii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, toate acestea având ca obiective incluziunea socială, educaţia, echilibrul între serviciu şi viaţa de familie.
În acest context, administraţia publică judeţeană din Dâmboviţa s-a pronunţat şi rămâne în favoarea oricăror acţiuni aflate în slujba idealului egalităţii de gen.
De asemenea, considerăm că susţinerea, în cadrul conferinţei, a mai multor spectacole, expoziţii de artă, ateliere literare, prezentarea de documentare, mese rotunde va evidenţia potenţialul creator multiva-lent al românilor de pretutindeni.
Închei prin a-i felicita pe organizatori, a ura mult succes lucrărilor conferinţei, iar participanţilor – zile plăcute, pline de emoţii pozitive şi încredere în spiritul mereu tânăr şi dornic de progres al femeilor române! Vă mulţumesc!”
Şi inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Dâmbvoiţa, Cristina Stroe, a transis un mesaj în cadrul conferinţei internaţionale.
UNIFERO este o organizaţie non-profit înregistrată în anul 2007 în Atlanta, SUA, organizaţie care a iniţiat, desfăşurat şi participat la acţiuni de anvergură prin membrii săi, nu doar în Statele Unite, ci şi în Europa, cu precădere în toate zonele din România.
Din programul evenimentelor desfăşurate în perioada 19 – 21 iulie 2019, mai fac parte spectacole de caritate cu artişti internaţionali, parada costumelor de epocă, licitaţii pentru lucrări de artă, precum şi vernisaje, în cadrul hotelului Dâmboviţa.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro