Published On: joi, sept. 12th, 2019

Conducerea CJ, vizită de lucru pe şantierul de la Răzvad

nichiduta.ro

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a efectuat alături de vicepreşedintele Alin Manole şi directorul Direcţiei Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, o vizită de lucru atât la obiectivele de investiţii aflate în derulare în localitatea Răzvad, cât şi pe şantierul de la fosta unitate militară de la Gara Târgovişte.
Prima oprire a constat în verificarea stadiului lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Extinderea sistemului de canalizare în satele Valea Voievozilor şi Răzvad, Comuna Răzvad”, proiect finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad, a precizat: „Ne aflăm în satul Valea Voievozilor, pe strada Drăguţoeşti, şi marcăm începutul unuia dintre cele mai importante proiecte necesare pentru Comuna Răzvad. Avem aici extinderea reţelei de canalizare. Lucrările au început în urmă cu o săptămână şi, după cum vedeţi, deja a fost parcursă o stradă. Acest tronson de pe strada Drăguţoeşti a fost finalizat, utilajele apropiindu-se de capătul străzii. În momentul de faţă avem, dintr-un necesar de 65 km, doar 12 km de reţea de canalizare. Acest proiect are o valoare de 10.000.000 lei (fără TVA). Vreau să mulţumesc Guvernului pentru finanţarea acestui important proiect pentru comunitatea noastră!”
Referitor la această investiţie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a adăugat: „Am ţinut să fim prezenţi astăzi, la Răzvad, deoarece proiectul reţelei de canalizare este un proiect pe care Comuna Răzvad îl aşteaptă de vreo 30 de ani (…) Sunt 16 km de canalizare, cu precizarea că, pe ceea ce înseamnă drumul naţional, reţeaua se va realiza pe ambele sensuri ale drumului, rezultând aproximativ 21 km de reţea nouă, în rest pe un singur fir. acestui important proiect pentru comunitatea noastră!”
Referitor la această investiţie, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a adăugat: „Am ţinut să fim prezenţi astăzi, la Răzvad, deoarece proiectul reţelei de canalizare este un proiect pe care Comuna Răzvad îl aşteaptă de vreo 30 de ani (…) Sunt 16 km de canalizare, cu precizarea că, pe ceea ce înseamnă drumul naţional, reţeaua se va realiza pe ambele sensuri ale drumului, rezultând aproximativ 21 km de reţea nouă, în rest pe un singur fir. dâmboviţene. Eu sper să obţinem autorizaţia de la Drumurile Naţionale pentru execuţia lucrărilor pe DN 72 şi va trebui să gândim o soluţie pentru devierea traficului, cel puţin pentru cel de un anumit tonaj, altfel nu se va putea lucra în condiţii de siguranţă având în vedere că va trebui să se lucreze pe ambele sensuri ale drumului. O altă precizare: proiectul include şi branşamentele la limita de proprietate, iar pe ceea ce înseamnă lucrările pe racorduri ale locuitorilor Comunei Răzvad, din casă până la limita de proprietate, aceştia trebuie să achite contravaloarea branşării, urmând să se asigure legătura la reţeaua de canalizare. Acelaşi lucru îl avem şi pe reţeaua de alimentare cu apă la Gorgota (.) Am rugămintea, şi la autorităţile locale şi la constructor, să lucreze într-un ritm susţinut şi să prezinte situaţiile de plată pentru lucrările efectuate”.
Vizita de lucru a continuat pe şantierul din zona UM Gară, pentru a afla stadiul lucrărilor de modernizare a drumului judeţean. Comparativ cu ultima vizită a conducerii CJD, urmare a insistenţelor acesteia, s-a constatat o îmbunătăţire a ritmului lucrărilor la DJ 720E, constructorul suplimentând numărul de utilaje şi personal. În acest sens, preşedintele CJD a reamintit constructorului necesitatea finalizării în cel mai scurt timp a investiţiei de la DJ 720E, cu atât mai mult cu cât activitatea de realizare a centrului comercial avansează vizibil.
În privinţa calităţii lucrărilor efectuate, joi, 12 septembrie 2019, este programată prelevarea unor probe cu un laborator atestat pe traseul DJ 720E în vederea analizării acestora din punct de vedere al caracteristicilor fizico – mecanice.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro