Conduceau autoturisme, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice

In perioada 17-18 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat, pe raza întregului judeţ, pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic şi prevenirea producerii unor accidente de circulaţie.
Astfel, în cadrul acţiunilor organizate, doi bărbaţi, în vârstă de 42 şi 47 de ani, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme, pe raza oraşelor Găeşti şi Pucioasa, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
In urma testării cu aparatul etilotest, aceştia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,43 şi 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Totodată, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost surprins de poliţişti în timp ce conducea un autoturism, pe drumul naţional 72A, pe raza localităţii Voineşti, fără a deţine permis de conducere.
Un alt bărbat de 24 de ani, din municipiul Târgovişte, care avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism în afara municipiului Târgovişte, către localitatea Priseaca, pe drumul naţional 72A.
In cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 13 Poliţie Rurală Titu, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat după ce un bărbat, în vârstă de 42 de ani, ar fi condus un utilaj de tip încărcător frontal, pe raza localităţii Lunguleţu, intrând în coliziune cu gardul unui imobil şi un stâlp pentru susţinerea energiei electrice. Fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Anunț

COMUNA MOGOȘANI anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către  Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița: nu se supune evaluării impactului asupra mediului,  în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ,,Construire sediu administrativ primarie.”, propus a se realiza in com. Mogosani, sat Mogosani, jud. Dambovita. Proiectul […]