Comuna Cândeşti a fost desemnată „Satul Cultural al României 2016”

Ş.E.
0 0

candestiComuna Cândeşti a fost desemnată „Satul Cultural al României 2016”, în urma concursului iniţiat de Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România”. A fost singura localitate reprezentantă a judeţului Dâmboviţa.
Dintre cele 25 de comune finaliste, au ieşit câştigătoare 22 de comune.
Jurizarea a avut loc la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, Bucureşti, în faţa unui juriu de specialitate.
Juriul a decis să acorde 91 de puncte din 100 posibile comunei Cândeşti, pentru patrimoniul său cultural. Localitatea s-a clasat pe locul 9. Sau punctat activităţile culturale, proiectele culturale, implicarea tinerilor în astfel de activităţi, renovarea/reabilitarea căminelor culturale şi întreaga zestre culturală a localităţii.
Comuna Cândeşti a impresionat juriul cu costumele populare specifice zonei, cu produsele culinare tradiţionale, cu ţesăturile şi broderiile prezentate şi cu realizarea că, în anul 2015, s-au reabilitat două cămine culturale.
Dacă anul trecut comuna Cândeşti a fost aproape de victorie, anul acesta a obţinut victoria şi duce mai departe renumele întregului judeţ.
„Satele culturale ale României 2016” este un program AFSR (Asociaţia „Cele mai frumoase sate din România”), iniţiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franţei în România şi a Delegaţiei Wallonie – Bruxelles la Bucureşti, cu scopul de a promova patrimoniul cultural şi turistic al satului românesc.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poţi beneficia de reducerea la impozit, dacă locuieşti într-un bloc vechi

Normativul care stabileşte cum se reduce impozitul pentru clădirile cu „vârsta” de peste 30 de ani este Legea 227/2015 privind Codul Fiscal (ultima actualizare: Legea nr. 358 din 31 decembrie 2015), Titlul IX (Impozite şi taxe locale), Capitolul II (Impozitul pe clădiri şi taxa pe clădiri), art. 457 (Calculul impozitului […]