Complexul  Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște organizează  Salonulu Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”

Date:

Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean Dâmbovița, organizează anul acesta cea de-a doua ediţie a Salonului Anual de Grafică „Marin Petre Constantin”, artistul care şi-a legat viaţa şi opera de meleagurile dâmbovițene. 

Născut în satul Bungetu, comnua Văcărești, artistul Marin PETRE Constantin a fost un formator de caractere artistice mai bine de 30 de ani. Printre elevii săi, azi artiști recunoscuți,  se numără Mihai Șerbănescu și Vasile Popa. 

 Spre studiul artelor a fost îndrumat de artistul Vasile Blendea. A lăsat adevărate documente prin pânzele sale, care povestesc, în culori deseori luminoase și calde – influență a maeștrilor în ale căror ateliere a învățat (Jean Alexandru Steriadi, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu) – despre Târgoviște și împrejurimile rurale ale acesteia, cu viața și tumultul vremurilor.

 Observator fin și narator fantastic, Marin Petre Constantin a transpus harul său cu penelul în nenumărate peisaje (care astăzi constituie mărturiile transformărilor și vieții Târgoviștei), dar și cu penița în însemnările din jurnalul său (în care surprinde atmosfera, personalitățile, pitorescul ori greutatea perioadelor și regimurilor politice trăite). 

În întreaga sa viață, trăită modest, artistul a pendulat între Târgoviște și locurile natale, fiind o prezență activă în expozițiile din țară și București organizate de Uniunea Artiștilor Plastici al cărui membru era încă din 1955.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Pahare de Bohemia Cristal: Eleganță și Rafinament în Fiecare Picătură

Bohemia Cristal este un nume sinonim cu luxul și...

Soluții Localizare GPS Pentru Utilaje de Construcții

Sectorul construcțiilor se numără printre cele mai dinamice și...