Competiţia Naţională pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană”, ediţia 2019

0 0

S-a dat startul înscrierilor unităţilor de învăţământ preuniversitar la cea de a XVI-a ediţie a competiţiei pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” în anul şcolar 2018-2019.
Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar angrenate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Pentru ediţia 2019 îşi pot depune candidatura unităţile de învăţământ preuni-versitar implicate, în perioada septembrie 2016 – iulie 2019, în activităţi sau proiecte prin programele Comisiei Europene, ale Parlamentului European şi ale altor instituţii europene: Erasmus+ (2014-2020), e-Twinning, Europa-casa noastră (Lider European şi EuroQuiz), Şcoli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola etc.
De asemenea, se pot înscrie şcoli care derulează activităţi sau proiecte finanţate din fonduri structurale, în care şcoala este aplicant sau partener, dar şi proiecte/programe în parteneriat cu ambasade, universităţi şi şcoli din Uniunea Europeană, companii europene, asociaţii profesionale europene, ONG-uri cu scop educaţional/de formare profesională care activează la nivel european etc.
Termenul-limită pentru trimiterea candidaturilor pe adresa poştală a Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin este 22 martie 2019 (data poştei), cu menţiunea „Pentru Competiţia Naţională Şcoală Europeană, ediţia
2019”.
Dosarul de candidatură va conţine formularul-tip de candidatură şi avizul inspectoratului şcolar judeţean/ISMB de participare la Competiţia Naţională „Şcoală Europeană”, disponibile pe www.edu.ro, un portofoliu ilustrativ, copii ale Proiectului de dezvoltare instituţională şi Planurilor manageriale anuale 20162017, 2017-2018 şi 2018-2019.
Ulterior, dosarele vor fi preluate de Comisia Naţională în vederea evaluării, etapă programată în perioada 1-6 aprilie. În baza rezultatelor obţinute la evaluarea candidaturilor, Ministerul Educaţiei Naţionale va stabili numărul de şcoli premiate şi va organiza festivitatea de decernare a titlului „Şcoală Europeană”. Rezultatele finale şi lista unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare vor fi publicate pe www.edu.ro, după data de 10 mai 2019. Fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul „Şcoală Europeană – 2019” şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări.
Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.
Competiţia naţională „Şcoală Europeană” este una dintre iniţiativele Ministerului Educaţiei Naţionale recunoscută de instituţiile europene ca un exemplu de bună practică, prin care instituţiile guvernamentale naţionale sprijină instituţiile europene pentru punerea în practică şi dezvoltarea politicilor europene din domeniu.
Prin acest demers, lansat în 2004, Ministerul Educaţiei Naţionale a încurajat şi a motivat participarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale (Socrates 1997-2006, LifeLongLearning 2007-2013 şi Erasmus+ 2014-2020) şi a contribuit la dezvoltarea mobilităţii internaţionale şi la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spaţiului European al Educaţiei.
La cele 15 ediţii ale competiţiei naţionale „Şcoală Europeană” (20042018) au participat 2.023 de unităţi de învăţământ din toate judeţele ţării, iar 775 dintre acestea au fost premiate.
În contextul preluării de către România a Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene de la 1 ianuarie 2019, România şi-a reafirmat angajamentele de a promova interesele comune ale României şi Uniunii Europene, ţara noastră fiind ferm ancorată în valorile europene, prin istoria, cultura şi proiecţia aspiraţiilor sale, aşa cum subliniază şi motto-ul sub care se derulează Preşedinţia României, „Coeziunea, o valoare comună europeană”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii, mai aproape de târgovişteni

Pe parcursul săptămânii trecute, structura de prevenire a criminalităţii, sprijinită de efective de la Poliţia Municipiului Târgovişte, au organizat o activitate stradală de informare a cetăţenilor din municipiu cu privire la măsurile ce trebuie adoptate pentru siguranţa personală. Poliţiştii au stat de vorbă cu cetăţenii şi le-au oferit sfaturi pentru […]