Comisia specială parlamentară urmăreşte să îmbunătăţească legislaţia în domeniul Justiţiei

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia este membru în Comisia specială parlamentară pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei care şi-a reluat activitatea, de mai bine de două săptămâni. Parlamentarul Claudia Gilia a făcut câteva precizări, strict legate de activitatea acestei comisii.
În cadrul Comisiei speciale au avut loc dezbateri preliminarii pe marginea propunerilor de modificare a Codului Penal, Codului de Procedură Penală şi Codului Civil. Deputatul Claudia Gilia a ţinut să informeze cetăţenii că la aceste dezbateri participă profesionişti în domeniu: reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia de judecători şi Secţia de procurori, ai Ministerului Justiţiei, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Parchetului General, ai Asociaţiei Magistraţilor, ai Uniunii Naţionale a Judecătorilor, ai Forumului Judecătorilor, ai asociaţiilor procurorilor, Uniunii Naţionale a Barourilor şi reprezentanţi ai mediului academic.
La comisia pentru legile justiţiei au fost depuse peste 100 de amendamente la proiectul de modificare a Codurilor penale. Iniţiatorii sunt parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Debirocratizare şi transparentizare în procesul de aprobare a preţurilor la medicamente

Prin intermediul unui sistem informatic, Ministerul Sănătăţii oferă posibilitatea Deţinătorilor de Autorizaţii de Punere pe Piaţă de a depune în sistem on-line dosarele pentru aprobarea preţurilor la medicamentele de uz uman. Această procedură se realizează prin intermediul Punctului de Contact Unic electronic (PCUe), gestionat de catre Agenţia pentru Agenda Digitală […]