Comisia de Dialog Social 

0 0

Ședința a avut loc  la sediul Instituției Prefectului.

 Principalul punct pe ordinea de zi l-a constituit situația actuală a personalului didactic din cadrul Creșei pentru educație timpurie Târgoviște, fiind evidențiat aspectul înscrierii educatorilor puericultori la programele de conversie profesională, specializarea ”Pedagogia învățământului preșcolar și primar”. 

În cadrul ședinței, reprezentantul CNS Cartel Alfa – Filiala Dâmbovița, dl Nicolae Dragodănescu a subliniat faptul că, începând cu data intrării în vigoare a O.U.G. 100/2021, personalul din Creșa pentru educație timpurie Târgoviște face parte din sistemul național de învațământ preuniversitar iar educatorii – puericultori fac parte din personalul didactic.

Pentru a îndeplini noile condiții de ocupare a funcției de educator-puericultor, cerute de lege, o parte din educatorii puericultori angajați ai Creșei pentru educație Timpurie Târgoviște, au nevoie să parcurgă un stagiu de conversie profesională  cu specializarea ”Pedagogia învăţământului preşcolar şi primar” sau un program de masterat didactic, specializarea ”Educaţie timpurie”. 

Pentru a veni în sprijinul acestora,  am solicitat Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și Președintelui CNS Cartel Alfa – Filiala Dâmbovița să centralizeze datele privitoare la numărul persoanelor care au nevoie să parcurgă stagiul de conversie profesională. 

La ședință a participat și Rectorul Universității ”Valahia” din Târgoviște, doamna conf.univ.dr. Laura Gorghiu, care a prezentat participanților oferta educațională a universității, modulele de pregătire ce pot fi utile persoanelor care desfășoară activități în creșele din județul Dâmbovița. 

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean, prin vocea doamnei Inspector Școlar General, Ileana Nicolaescu, i-a asigurat pe participanți că s-au făcut toate eforturile pentru a facilita accesul educatorilor puericultori la diferite forme de calificare.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Universul copiilor a prins viață, magie și culoare prin intermediul Festivalului ,,Mimesis Fest”, ediția a-VI-a. 

Piața Mihai Viteazul din Târgoviște a devenit, timp de patru zile, scena unui festival impunător de artă și cultură. Fiecare activitate a oferit copiilor o experiență extraordinară care s-a transformat și într-o formă veritabilă de educație.Spectacolele de teatru au contribuit la conexiunea socială și au determinat publicul să redescopere lumea […]