Comerţul cu femei, importantă sursă de bani pentru Statul Islamic

0 0

comert cu femeiŞeful grupării cunoscute sub denumirea de Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdai, pentru prima dată, apare în clasamentul anul al persoanelor cele mai puternice din lume, clasament întocmit de publicaţia americană lunară Forbes. în acest clasament, al persoanelor cele mai puternice din lume, pe locul întâi se află Vladimir Putin, iar pe al doilea Barack Obama. Abu Bakr al-Baghdai, de origine irakiană, care în iunie anul acesta s-a autoproclamat marele calif al tuturor musulmanilor din lume şi a preluat din 2010 conducerea jihadistă a Statului Islamic, controlează imense bucăţi de teritoriul din Irak şi Siria pe care le-a incorporat în statul creat de el prin forţa armelor. Abu Bakr al-Baghdai ocupă locul 54 în clasamentul Forbes. în plus, Washingtonul, exasperat că nu poate să-i dea de capăt, a oferit o recompensă de 10 milioane de dolari persoanei care-l capturează şi-l predă autorităţilor americane. în ceea ce îl priveşte pe Vladimir Putin, după ce a reuşit să anexeze definitiv Crimeea, în martie, Rusiei, acesta este marele dirijor al conflictului din Ucraina, urmărind de data aceasta prin aranjarea unui referendum, după modelul cu Crimeea, să anexeze definitiv Rusiei şi partea de nord-est a Ucrainei. Deocamdată, până va reuşi să anexeze definitiv şi partea nord-estică ucraineană, Putin a semnat un contract cu China în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru construirea unui oleoduct. Prin aceste două ultime acţiuni, anexarea părţii de teritoriu ucraineană care îl interesează foarte mult din cauza marilor zăcăminte de cărbune şi faptul că a reuşit să-i determine pe chinezi, duşmani tradiţionali ai ruşilor, să semneze un contract cu Moscova, din punctul de vedere al revistei Forbes, Putin a mai urcat un loc, ajungând primul în clasament, iar Obama a mai coborât unul.
Foarte multă lume s-a întrebat care sunt sursele financiare ale Statului Islamic, de tot rezistă la presiunile şi atacurile aeriene declanşate de coaliţia condusă de Statele Unite. Răspunsul este oarecum simplu. Statul Islamic, fără jenă, vinde la negru petrolul pe care-l exploatează în teritoriile ocupate cu forţa. Pe de altă parte mai primeşte mici atenţii, să le spunem sponsorizări, din partea statelor arabe de orientare islamo-fundamentalistă, state care joacă dublu, pe faţă declarând că sunt aliatele Statelor Unite, iar pe la spate susţinând cu bani Statul Islamic. O altă sursă este traficul cu femei. Pe teritoriul ocupat de Statul Islamic, se organizează târguri cu vânzare de femei creştine şi yazidis, acestea din urmă aparţinând unei comunităţi musulmane neagreate de conducătorii Statului Islamic. Mai nou, pe un site oficial irakian de informaţii comerciale, specializat numai în vânzări-cumpărări, au apărut tarifele de vânzare al femeilor creştine şi yazidis, în raport de vârstă şi de nivelul cunoştinţelor, inclusiv forţa fizică a fiecăreia. Majoritatea dintre ele sunt destinate pentru ceea ce occidentalii numesc la modul general sclavie sexuală. Interesant este un alt aspect. în primul rând femeile provin de pe urma raidurilor efectuate sistematic împotriva comunităţilor de arabi creştini şi arabi yazidis. în al doilea rând fiecare anunţ de vânzare este însoţit de următoarea precizare: cel care vrea să cumpere respectiva femeie nu va negocia preţul, ci va plăti fără discuţii preţul dinainte fixat. în caz că se prezintă şi începe să negocieze, în anunţ se precizează foarte clar că respectivul cumpărător va fi împuşcat pe loc. De asemenea, în anunţul de vânzare se mai precizează un lucru: fiecare bărbat musulman nu are dreptul să cumpere mai mult de 3 femei, excepţie făcând femeile de origine străină provenite din Turcia, Arabia Saudită sau Emiratele Unite. în acest ultim caz, conform anunţului, cumpărătorul poate să achiziţioneze câte femei vrea.
Cele mai scumpe femei sunt cele care sunt foarte tinere. Pentru o fată creştină sau yazidis, în vârstă de 10 ani, cumpărătorul trebuie să plătească 200.000 de dinari, echivalentul a 138 de euro. Pentru o femeie între 10 şi 20 de ani, preţul este de 100.000 de dinari, echivalent cu 104 euro. Pentru o femeie trecută de 30 de ani, preţul este de 75.000 de dinari, adică 52 de euro, pentru o femeie trecută de 40 de ani, preţul este de 50.000 de dinari, adică 35 de euro. Locul unde doar se cumpără femeile este Mosul, unul dintre cele mai importante oraşe ale Irakului, cucerit de Statul Islamic. Printr-o întâmplare, această practică a fost adusă la cunoştinţa tuturor publicaţiilor din Occident cu ajutorul unei înregistrări video, făcută pe ascuns. în această înregistrare se poate vedea foarte bine cum bravii, vitejii luptărtori ai Statului Islamic vin în piaţa centrală din Mosul cu stocul de femei capturate pe care încep să le vândă. Se mai observă, de asemenea, cum proprietarii de femei încep să discute între ei pentru a ţine la un anumit preţ, neacceptându-se, după terminarea discuţiilor, ca vreunul dintre ei să vândă mai ieftin. Spre seară, ca să scape de femeile nevândute, unele dintre ele sunt cedate în schimbul unui… pistol. Cele mai scumpe femei sunt cele care au ochii albaştri sau verzi. Dacă posesoarea unor ochi de culoare albastră sau verde devine obiectul cumpărării, imediat, acolo unde se găseşte, în piaţă, sub ochii tuturor fără niciun pic de jenă, i se controlează dantura, existenţa unei carii find motiv de scădere a preţului, după care în văzul lumii este complet dezbrăcată şi evaluată fizic. Asemenea practici au loc, în prezent, în piaţa din Mosul, oraş, repetăm, stăpânit şi controlat de către musulmanii funda-mentalişti ai organizaţiei Statul Islamic. De când această organizaţie a reuşit să cucerească şi să controleze părţi importante de teritoriu din Siria şi din Irak, conform informaţiilor neoficiale, au fost vândute peste 4.600 de femei yazidis. Unele femei creştine şi yazidis care au reuşit să fugă şi să se refugieze peste graniţă, fiind preluate de diferite ONG-uri umanitare au povestit cum sunt tratate ca nişte vite iar unele dintre ele ajung în bordelurile destinate luptătorilor jihadişti fiind obligate să suporte mai mult de 30 de violuri pe zi. Deşi întreaga lume islamică păstrează tăcerea absolută în legătură cu soarta femeilor răpite de luptătorii Statului Islamic, se ştie că mulţi tineri musulmanii care au plecat din Europa şi s-au întors în Asia Mică, tranzitând teritoriul turc, înrolându-se în cadrul Statului Islamic, au fost atraşi nu doar de recompensa bănească substanţială, ci şi de promisiunea că li se pune gratuit la dispoziţei câte o femeie creştină sau yazidis cu care poate face ce vrea, inclusiv s-o omoare dacă nu este mulţumit de serviciile acesteia, niciun musulman, conform legii coranice, nefiind tras la răspundere dacă bate, chinuieşte, torturează sau ucide o femei creştină sau yazidis.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Încarcerat în Penitenciarul Mărgineni, Omar Hayssam, contestă pedeapsa de 23 de ani şi 4 luni de închisoare

Omar Hayssam, condamnat definitiv în trei dosare pentru terorism, înşelăciune şi fraude, a contestat decizia Curţii de Apel Ploieşti de contopire a pedepselor şi de stabilire a pedepsei de 23 de ani şi patru luni de închisoare în baza noilor prevederi penale, contestaţia urmând a fi judecată la ICCJ. Sirianul […]