Combaterea traficului de persoane, prioritate pentru Poliției și D.I.I.C.O.T 

1 0

În primele 6 luni ale anului 2022, polițiștii structurilor de combatere a criminalității organizate au efectuat 83 de acțiuni operative pe linia combaterii traficului de persoane,  dintre care 34 de amploare, 18 vizând grupări infracționale organizate.

Astfel, s-a urmărit probarea activității infracționale a 396 de persoane cercetate, dintre care 149 au fost reținute și 102 arestate .

Față de 78 de persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar, 4 au fost arestate la domiciliu și 12 arestate în lipsă. Au fost efectuate 290 de percheziții domiciliare și 75 de percheziții ale vehiculelor.

Au fost puse în executare 73 de sechestre asiguratorii, fiind indisponibilizați 519.965 de lei, 367.500 de euro, 30.771 de dolari, alți 43.649 de euro (transformați din alte valute), 35 de imobile și 33 de autoturisme.

În vederea documentării activității infracționale a persoanelor bănuite, activitatea de cooperare internațională, indispensabilă pentru eficiența investigațiilor de trafic de persoane cu componentă transfrontalieră, a presupus trimiterea, de către structurile de combatere a traficului de persoane, a 579 de solicitări de asistență polițienească internațională. Totodată, au fost primite, de la partenerii străini, 936 de solicitări de informații și verificări.

De asemenea, au fost înregistrate 16 ordine europene de anchetă și cereri de comisie rogatorie active, respectiv 22 pasive, fiind încheiate 2 acorduri de constituire a unor echipe comune de anchetă, având ca obiect combaterea traficului de persoane, fiind realizate 3 acțiuni coordonate cu autoritățile judiciare din Europa în astfel cauze.

În cursul primelor 6 luni ale anului 2022, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. au emis 50 de rechizitorii, prin care au trimis în judecată 174  de persoane fizice și juridice (108 persoane fiind arestate),  pentru săvârșirea a 556 de infracțiuni.

De asemenea, D.I.I.C.O.T. a încheiat 6 acorduri de recunoaștere a vinovăției față de persoane bănuite.

Prin rechizitoriile emise de D.I.I.C.O.T., au fost destructurate 10 grupări infracționale organizate, alcătuite din 130 de persoane (printre care un cetățean străin), dintre care 85 au fost arestate preventiv.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O clipă de neatenție îl putea costa viața 

Copil de 10 ani în timp ce se deplasa cu bicicleta, accidentat pe un drum din comuna Lungulețu, o clipă de neatenție îl putea costa viața pe băiețel. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost sesizați cu privire la producerea unui accident de circulație în localitatea Serdanu. […]