Combaterea evaziunii fiscale în domeniul depozitării și comercializării produselor agroalimentare. 

1 0

Pe 3 august 2022, a avut loc, la Guvernul României, o întâlnire pentru discutarea și stabilirea unei forme finale a Protocolui de colaborare pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul depozitării și comercializării produselor agroalimentare. 

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a fost reprezentată, la reuniunea organizată de Cancelaria Primului Ministru, de Sebastian Hotca – Vicepreședinte, și Paul Anghel – Director General. 

Întâlnirea a reunit, la aceeași masă, organismele de control – ANAF, ANPC, IGPR, ANSVSA, ITM -, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și marile structuri asociative din domeniu – Federația Romalimenta, Asociația Națională a Industriilor de Morărit și Panificație din România și Federația Națională PRO AGRO. 

Participanții au dezbătut și stabilit forma finală a documentului, astfel încât, prin semnarea acestui protocol, să poată participa prin diverse mijloace, specifice activităților lor, la combaterea evaziunii fiscale din industria agroalimentară care are o multitudine de efecte asupra societății: se răsfrânge asupra nivelului încasărilor la bugetul statului, favorizează o concurență neloială față de alți operatori economici din domeniu, care își desfășoară onest activitatea, duce, inevitabil, la încălcarea altor prevederi legale legate de siguranța alimentară, de respectarea drepturilor consumatorilor și altele. 

Toate părțile reunite la discuții au convenit să colaboreze, prin protocolul care urmează să fie semnat, pentru a identifica soluții comune de reducere a impactului birocratic excesiv asupra operatorilor economici din această industrie, precum și pentru a realiza un sistem coordonat de control și supraveghere a domeniului, astfel încât să se reducă simțitor, în cel mai scurt timp, fenomenul, în beneficiul tuturor: companii, cetățeni și stat. 

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Târgoviște: Pe Bulevardul Mircea cel Bătrân se reface partea carosabilă

Joi au început  și lucrările de reabilitare a părții carosabile a Bulevardului Mircea cel Bătrân. Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a detaliat că intervențiile presupun frezarea îmbrăcăminții asfaltice degradate și turnarea a două straturi de asfalt pe o suprafață de aproximativ 14.000 mp. De asemenea, a amintit că programul de […]