Combaterea consumului de substanțe psihoactive și a portului ilegal de obiecte periculoase în școlile din Dâmbovița 

Date:

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară alături de reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Prahova și ai Penitenciarului Mărgineni, au organizat sesiuni de informare în cadrul mai multor școli gimnaziale și licee.

Activitățile au avut ca și obiectiv, atât creșterea gradului de conștientizare a riscurilor vulnerabilităților și efectelor negative pe care consumul de substanțe cu efect psihoactiv le are asupra sănătății, cât și consecințele portului sau folosirii fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ sau în proximitatea acestora.

Totodată, în vederea conștientizării pericolului la care se expun, în cadrul activităților a participat și o persoană din cadrul penitenciarului, care le-a explicat elevilor pericolele și consecințele asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.

Activitățile desfășurate sunt circumscrise proiectului ”Învață să fii liber!” și  Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr.10 Poliție Rurală Petrești au organizat o activitate preventiv-educativă la Grădinița Fluturașilor Zglobii, din localitatea Petrești cu ocazia săptămânii ”Școala Altfel”, care a avut ca scop creșterea gradului de siguranță a preșcolarilor și a personalului didactic, prevenirea și combaterea delicvenței juvenile în zona adiacentă a unităților de învățământ și prevenirea absentismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Panică și groază, o casă a fost cuprinsă de flăcări 

Pompierii au fost solicitați să intervină în cazul unui...

Șoferii trebuie să fie foarte atenți când  temperatura trece de 35 de grade Celsius

Aceștia trebuie să își adapteze limita de viteză în...

Incendiu puternic între localitățile Perșinari și Raciu

Un incendiu de vegetație a izbucnit ieri,  între localitățile...

Jandarmeria Dâmbovița este mandră de rezultatele jandarmului Constantin Rizea 

Plutonierul-adjutant șef Constantin Rizea a primit din partea primarului...